NaNoWriMo

Tänkte berätta om något roligt som inte direkt är pysselrelaterat men definitivt kreativt, nämligen NaNoWriMo.

NaNoWriMo är en personlig utmaning att skriva en 50000 ord lång berättelse i November månad. Det innebär alltså att man ska försöka skriva minst 1667 ord om dagen, 30 dagar i sträck.

När jag var liten och alla andra ville bli prinsessor och astronauter och brandmän och bilmekaniker (och helst alltihopa samtidigt) så fanns det bara en sak jag ville bli, Författare. I mina ögon har det alltid varit drömjobbet och jag har alltid gillat att skriva, oftast så kommer jag dock inte så långt att det blir en hel bok. Nu tar jag hjälp av NaNoWriMo för att få en "spark i baken" och vem vet, kanske blir det en bok den här gången?

För er som vill vara med på dom här tokigheterna så är det inte försent än, det är ju bara andra dagen, än hinner du skriva ikapp. Det finns en hemsida på engelska där man kan registrera sig och få hjälp, tips, idéer och massa hejarop av andra som också skriver. Här är en länk till den: http://nanowrimo.org/
 
Som ni säkert förstår så blir det ju inte så mycket pysslande gjort under den här månaden nu. All "pysseltid" blir istället "skrivtid". Men som plåster på såren så lovar jag att det blir en bunt inlägg i december istället. Jag har massor av pyssel ligger som bara behöver fotas. :)


Follow Pleu