Badrumsorganisering

 
Tänkte visa er en snabb bild på hur jag har organiserat i mitt badrum. När badrummet bygdes så kom någon på den smarta idén att vinkla kaklingen i fönstret lite så att vattnet lättare skulle rinna av, dock gör ju det att mina duschsaker också står sämre och riskerar att ramla i golvet. Jag har haft lite olika idéer på hur detta problem ska lösas men det slutade med att jag helt enkelt satte upp en extra duschstång tvärs över fönstret ungefär en decimeter från nedrekanten.
 
På stången hade jag sedan tänkt hänga dom billiga och praktiska burkarna i Bygel-serien från Ikea för att få lite extra förvaring för lätta småsaker som badpuffar och ansiktsmasker. Tyvärr så var duschdraperistången för tjock, men med hjälp av en borrmaskin och några välplacerade hål så kan man lätt hänga dom under den lite grövre stången istället. Lustigt nog hade jag även buntband hemma i precis rätt färger, då dessa hänger i badrummet/duschen och kommer att bli blöta så ville jag helst ha plast. Skall man sätta upp dom på andra ställen så behöver man ju inte använda buntband utan kan använda vilket snöre/band som helst och en rejäl knut. Silkesband där knuten döljs av en rosett skulle till exempel kunna vara en snygg detalj i ett pysselrum eller barnrum. :)
 
Sen tidigare hade jag dessutom en hängkorg från ikea, totalt så kostade denna förvaringslösning under 100 kronor (Blanken duschkorg; 29kr, Ore duschdraperistång; 49kr, Bygel burk; 5kr/st =98kr) och jag är väldigt nöjd med denna organisering. Har faktiskt svårt att tänka mig hur man skulle kunna organisera duschområdet i mitt badrum bättre faktiskt. :)

Mer plats för torkning av tyg

Ibland köper man mycket tyg, till exempel när närmaste tygaffären får för sig att lägga ner! Och ibland vill man ha bitarna så stora som möjligt när man tvättar dom och låter dom torka, det kan då bli svårt att hitta plats att torka allt tyg på. (speciellt om man inte har tillräckligt med tid i tvättstugan och det ser ut att vara regn på väg utomhus) Ett tips då är att göra som jag, utnyttja sitt utrymme.

Just nu är det verkligen kaos i min lägenhet. Jag har två rum och kök, det hänger tyg i hallen, köket och vardagsrummet. Mitt tips är i alla fall; Duschdraperistänger! Jag har tyvärr inte hittat några smalare/mindre varianter, annars hade jag haft massor av såna överallt, en snabb sökning på "tension rod" på pinterest ger många tips på hur man kan använda dessa stänger. Vissa funkar dock inte med den grövre gardinstångsvarianten, men som ett hjälpmedel för att t.ex. kunna torka långa tygbitar i hallen utan alltför mycket krångel så duger dom perfekt. :)

Jag har tre duschdraperistänger i mina två rum och kök, bara en med ett duschdraperi på. :) Så fler tips på detta ämne kommer att komma. :)

Här får ni en bild på kaoset hemma hos mig just nu.
 
 
 
 
 
 

Smördegsinbakat potatismos

Jag tror inte att jag är ensam om att ha tröttnat lite på pommes frittes och kroketter. Men ibland vill man ha ett gott potatistillbehör utan att för den delen lägga ner massor med tid som det tar att göra potatisgratäng och kanske något festligare än "bara potatis". Potatis är något jag verkligen älskar, just för att det är så mångsidigt. Här kommer ett nytt potatisrecept att lägga till i arsenalen av potatistillbehör. Snabbt och lätt men ändå festligt och passar väldigt bra till en köttbit eller liknande. 
 
Ingredienser
En sats av ditt godaste potatismos
Köpta smördegsplattor
Ugnssäkra formar, t.ex. muffinsformar eller små gratängformar
 
Börja med att ta fram dom frysta smördegsplattorna och låt dom tina.
 
Hemmagjort potatismos är nyckeln för att dessa delikata portionsbakelser skall bli goda. Jag skivar potatisen innan jag kokar den så att det ska gå fort att koka. Sedan mosar jag potatisen med hjälp av en stavmixer, blandar i smör och kryddor (salt, vitpeppar och muskotnöt) och om det är för hårt har jag i en skvätt mjölk.
 
När moset är klart så börja med att smörja dina formar lite lätt. Jag använde en muffinsplåt vilket funkar utmärkt. Tryck ut smördegen i muffinsplåten, se till så att degen täcker ordentligt och låt den gärna gå upp lite över kanten. Fyll de små skålarna med potatismos. Kör i ugnen cirka 20 minuter på 175 grader (jag gjorde kyckling samtidigt på denna temperatur, har man bråttom kan man ha lite högre temperatur och kortare tid), eller tills du är nöjd med färgen. Använd två gafflar för att enklast fiska upp denna lilla godbit ur ett stycke från muffinsplåten.
 
Det här är ett tillbehör som verkligen är enkelt att göra och som ser mycket mer avancerat ut än vad det är, perfekt för att imponera på middagsgäster alltså. ;) Däremot så måste man vara nogrann med att inte lämna hål i smördegen och att inte låta moset vara för löst. Anledningen till bildbristen är enkel. Mitt mos blev för löst och när jag la upp dessa små "bakelser" så flöt allt ut till en sörja och såg inte så gott ut. Det var gott, men inget som jag tänker fota. ;)
 


Follow Pleu