Skapa! av Cath Kidston

Året bokrea var något av en besvikelse  för mig, men tidigare i veckan så såg jag att akademibokhandeln hade halva reapriset på sina kvarvarande böcker. För halva reapriset så fanns det i alla fall några fynd att göra. :) I pysselkategorin så blev det boken "Skapa!", jag funderar även på att ta en tur till förbi akademibokhandeln och köpa vävboken som fanns kvar i rätt många ex.
 
 
Först och främst så måste jag säga att "Skapa!" är ett ganska missvisande namn, det boken egentligen handlar om är broderi och applikationer på färdiga föremål. Som en broderibok är den däremot bra. Den är inspirerande och lätt att förstå.
 
Dessutom så kostade den mig bara 40 kronor och det ingår en tygkasse och en del broderigarn vilket är ett kalasbra pris. :) Jag skulle nog aldrig betala fullpris för den dock.
 
Betyg: 3/5
 
 
 
 
 
 

Dumlemousse

Det var länge sen jag bloggade. Jag har varit lite i en svacka och inte så mycket har blivit gjort, sånt som händer ibland. Här kommer i alla fall en fantastisk efterrätt, som egentligen är tänkt som en tårtfyllning, men det är så gott så man kan äta det med sked. :) Som sagt, även väldigt gott i tårtor eller spritsat på cupcakes.
 
 
Dumlefluff/Dumlemoussé

180g Dumle
3 dl grädde
 
Värm grädden försiktigt, den får absolut inte koka. Skär dumlen i mindre bitar och låt den smälta i den varma grädden. Rör om ordentligt. När dumlen har smält ordentligt så skall grädden kylas ner. Ställ den i kylen i minst sex timmar, helst över natten. Sedan vispar du upp grädden till ett ordentligt fluff.
 


Follow Pleu