En låda att skriva på

För att komplettera glasen så valde jag att måla en låda också. En enkel svart trälåda kan man ju ha till mycket. Till exempel så kan man ha bröd eller frukt i den, eller vända den upp och ned och göra ett fint arrangemang ovanpå för att pynta dukningen lite extra, det finns många möjligheter.
 
Du behöver
"Svarta tavlan"-färg (kallas även "Chalkboard paint")
En enkel trälåda eller kanske en bricka eller något annat du vill måla på.
Ev. matchande hobbyfärg
 
Till den här lådan som är tänkt att t.ex. ha bröd eller frukt i så valde jag att måla insidan och alla andra ytor där man inte kommer att skriva med en blank akrylfärg. Då slösade jag dessutom inte så mycket på den "häftigare" färgen som jag vill ska räcka till många projekt. En blank akrylfärg innuti är ju dessutom praktiskt då den är lättare att göra rent.
 
Det enda man egentligen behöver tänka på när man målar med tavelfärgen är att man måste måla minst två lager och dom ska strykas i olika riktningar. För att göra det enkelt för mig målade jag först hela utsidan genom att måla vågrätt, då behövde jag bara komma ihåg att måla hela lodrätt nästa gång. Går det lång tid mellan att man har tid/lust/ork att måla så kan det vara bra att anteckna vilket håll man målade åt så att man kan se till att nästa lager korsar det första.
 
Det låter mycket krångligare i text än vad det är på riktigt, jag lovar. :)
 
Här är i alla fall en bild på den färdiga lådan hemma hos min syster som fick även denna i julklapp.
 
 
Foto av Ina.
 
Den här lådan hittade jag på jula och jag tyckte att den var i perfekt storlek för att vara mittpunkten på en dukning eller brödkorg på en buffé.
 
Skoltavelfärgen finns att köpa på dom flesta hobbybutiker, Slöjd Detaljer har den till och med i olika färger.
 
Den uppmärksamme kanske lägger märke till att det inte är vanliga vita kritor som använts för att skriva på lådan. På dom flesta leksaksaffärer kan man köpa askar med kritor, en förpackning med blandade färger kostar bara tio kronor och det finns även askar med bara vita kritor om man föredrar det lite mer stilrena.
 

Kommentarer
Postat av: Jessie

Fett cool ide =D

Svar: Tacktack. :D
Pleu

2013-02-06 @ 10:39:19
Postat av: Petra/Popetotrora

Tjusigt! Jag skulle kunna måla skoltavelfärg på typ allt. Superbra!

Tack för alla serietips, förresten! Ska genast undersökas.

2013-03-04 @ 20:12:12
URL: http://www.popetotrora.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu