Lär dig slå in paket, del 6

Ibland behöver man inte slå in ett paket alls. Man kan till exempel fylla en korg med massor av god hemgjord sylt och marmelad eller andra godsaker.

Att ge bort en hel korg med presenter känns alltid lite lyxigt. Tänk dock på att det ser bäst ut om alla sakerna hör ihop på ett tydligt sätt. Till exempel bara delikatesser eller bara skönhetsprodukter. Att blanda ostar och hudkrämer och leksaksbilar blir väldigt rörigt och ger ett lite kaotiskt intryck. Försök som sagt att hålla dig till ett tema.

Ger man bort en burk egentillverkad sylt eller marmelad kan det vara kul att dekorera burken lite. Här valde jag att helt enkelt klippa ut en fyrkant av papper och knyta om med snöre och en pappetikett. Det är även fint med virkade spetsdukar från loppisar, ett fint tyg eller färgglatt silkespapper. Ett lyxigt sammetsband eller satinband kan vara pricken över i, eller som här, ett krusat presentband.
 
När man ger bort sylt eller liknande hemgjorda produkter så är det extra viktigt att märka upp med vad det är för något i dom tycker jag. Eftersom sylt bara innehåller frukt, vatten, socker och vinsyra så är det mest frukten som känns viktig att märka upp.
 
 
 För att fylla upp korgen lite så tog jag lite tunt papper (går bra med till exempel tidningspapper) som jag veckade på samma sätt som när man gör en smällkaramell, sedan klippte jag remsor att ha som utfyllnad i korgen. Snabbt och billigt. Har man tillgång till en dokumentförstörare som strimlar papper så är det förstås ett ännu snabbare och smidigare sätt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu