Poultry seasoning, fågelkrydda

När jag skulle prova ett amerikanskt recept så stötte jag på ett problem, en kryddblandning jag inte hittade i affären. Efter lite sökande på internet och lite improviserande så lyckades jag dock få till en god kryddblandning som blev perfekt i receptet. Receptet får bli en senare överaskning, men den här goda kryddblandningen kan ni nog få nytta av ändå. En lite ovanligare blandning i vår del av världen men som är fantastiskt god till fågel. Tillgång till en mortel underlättar.
 
Poultry seasoning, fågelkrydda
 
1½ msk malen salvia
1 msk malen timjan
1 msk mejram
½ msk malen rosmarin
1 tsk malen muskot
1 tsk finmalen svartpeppar
 
Blanda alla kryddorna i en burk och skaka den så att dom blandas ordentligt. Enklast att få tag i är kryddor som är "för grova", du vill ha örterna ganska finpulveriserade vilket är enkelt att få till med en mortel. Muskoten är bäst om du köper mald och inte i nötform eftersom det är svårt att mala nötterna hemma.
 
Har man inte tillgång till en mortel så kan mixer, mandelkvarn, kaffekvarn eller köttkvarn fungera som stand-in. Berätta gärna om resultatet.

Kommentarer
Postat av: Joanna

Tyvärr har jag ingen mall till ljuskorten, det var endast en textbeskrivning. Men lite letande på google gav detta resultat http://cinaspyssel.blogspot.se/2012/02/mall-till-ljuskort.html och det är samma ljuskort. vad det gäller stansen så var det docrafts och jag hittade en nätbutik som har den: http://shop.textalk.se/se/article.php?id=12844&art=8020794

Svar: Tack så mycket!
Pleu

2012-11-13 @ 09:26:29
URL: http://craftandchocolate.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu