Organisering

Jag har gjort lite omstrukturering i min lägenhet eftersom jag ändå håller på och möblerar om och storstädar. ;) Man kan ju lika gärna ta i ordentligt när man väl håller på, så att säga. Här kommer lite smarta organiseringstips. :)Jag önskar verkligen att jag hade kommit på den här idén själv, och att jag hade kommit på den mycket tidigare. På en bild på internet i förra veckan såg jag den ultimata lösningen på förvaringsproblemet för presentpapper: "påsförvaringen" från Ikea, den heter "Rationell varierera, behållare" kostar femton kronor och finns i vitt och rosa. Går enkelt att fästa på insidan av en skåpsdörr med medföljande dubbelhäftande tejp. Jag la alla ettiketter i en plastficka som jag sköt in mellan presentpapperet och väggen. Av en bit ståltråd så böjde jag till en hållare för presentsnörerullarna som jag fäste i den ena förvaringsbehållaren, den har en krok högst upp så man kan lätt häkta loss den och ta med sig presentsnöret om man behöver det, ska man bara ha en bit snöre till ett paket så behöver man inte ta loss den utan kan ta en bit på direkten. Mycket praktiskt om jag får säga det själv. :)Här ser det såklart stökigt ut, men det är betydligt bättre än det var innan; En tejphållare av ståltråd har böjts till, saker står hyfsat på sina platser och batterier och glödlampor har fått varsin liten samla-låda från Ikea att bo i. Det är dessutom väldigt praktiskt att ställa en överbliven byrå i en överbliven garderob om man har tänkt använda den som städskåp, här kan städsaker och verktyg bo till exempel. :)Sista saken jag ordnade den här dagen var att hänga upp en anslagstavla vid min telefon. Den sitter precis innanför dörren så här hamnar inte bara telefonnummer utan även öppet-tider-lappar från och med nu. :) Någon dag framöver ska jag ta och sätta mig och skriva ihop en telefonlista med alla nummer som jag behöver ringa ibland. :)

Presentskålar

Jag får lite dåligt samvete över hur lite jag bloggar ibland. Men ibland kommer det ju annat imellan, snart fyller jag år och innan dess ska hela lägenheten vara tipp-topp-städad eftersom massor av mina släktingar kommer hit och ska se min lägenhet för första gången. Det jag tänkte blogga om idag har jag dessutom inte kunnat visa er så himla mycket tidigare trots att dom blev färdiga någon gång i slutet på april om jag minns rätt, anledningen är att det är presenter till folk som jag vet läser bloggen med jämna mellanrum. :) Men nu är båda presenterna levererade och nu ska ni också få se bilder på dom. Kanske inte världens bästa bilder, jag är nog ännu sämre på att fotografera än vad jag är på att blogga regelbundet. ;)
På morsdag fick min mamma en ljuslila skål av mig. Den är lagom som en lite större godisskål eller som en skål för grönsaker på matbordet t.ex. Glasyren blev helt bubblig, jag tror att det är för att glasyren var väldigt tjockt blandad (jag vet inget om sånt här egentligen och går i en stor gemensam kurslokal där någon annan blandar alla glasyrer osv, men den kändes i alla fall tjockare än dom andra glasyrer jag har använt), dock tyckte jag att det blev en ganska häftig effekt och det tyckte även min mamma.Present två var en present till Trollis, eller rättare sagt så var det en vääääldigt sen julklapp. Trollis fick en stor skål som man t.ex. kan ha potatis eller sallad i, har man det kan man lägga besticken i "jacket" i kanten. Jacket var inte planerat, men när det väl var där så tyckte jag att det var så charmigt med ett bestickjack, så det fick vara kvar. Är man inte matsugen så kan man ju alltid fylla sin stora skål med massor av popcorn. :) Trollis favoritfärg är grönt, helst då en fin skogsgrön, så att glasera skålen i grönt var ett självklart val. :)Follow Pleu