Questionable Content

Jag fick lite blodad tand av att göra min Scandinavia and the World-fanart. Så det tog inte lång tid innan jag började fundera på vilken karaktär från Questionable Content jag skulle pärla. QC är en webcomic som handlar om en kille som heter Marten, hans liv, jobbsökande, hans band, flickvänner och kompisar som kommer in i hans liv eller försvinner. Den här webcomicen har jag läst i sju år, det är kul att se hur mycket den har utvecklats under tiden! :) Även här gjorde jag en av dom mindre figurerna, dessutom så gjorde jag Pintsize som han kallas i en skissversion med självlysande pärlor för konturerna.


Scandinavia and the World

Sent en natt så fick jag för mig att jag skulle göra lite pärlplattor med webcomictema. Först ut blev Scandinavia and the World, en rolig serie om dom nordiska länderna, fördomar, likheter och skillnader. Eftersom jag inte är lite lat så ville jag göra en av dom mindre figurerna ur serien så det fick bli "beer ghost". :)


Chokladpannacotta

För tre år sedan bloggade jag om pannacotta för första gången. Sen dess har jag lagat denna fantastiska efterrätt flera gånger, så här kommer receptet igen, men denna gång är det anpassat för att använda en god mörk choklad, kanske en smaksatt? Det finns massor av goda chokladvarianter i godishyllan som kan passa i en god pannacotta, våga experimentera!

Chokladpannacotta
6 portioner

5 dl grädde
100 g choklad
3 st gelatinblad

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten (läs på förpackningen om du är osäker).

Koka upp grädde. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar före servering.

Ännu mer pärlplattemani

Börjar ni tröttna på pärlplattor? Jag hoppas inte det, för jag tröttnar inte. :P

Här kommer några till plattor efter mönster som Cross Me Not har delat med sig av. :)Två små marioplattor.En rejäl mix. Cupcakes har jag googlat fram, döskallen är från Cross Me Not, Guy Fawkes-masken och starwarsgubbarna är från Fuldesign.
Vit chokladmousse

Vit chokladmousse är underbart gott, och med det här receptet är det dessutom löjligt enkelt att göra. :) Det här receptet ska jag använda nästa gång jag provar på att göra någon annan chokladmousse också, mycket enklare än att krångla med äggvitor och mousse som vägrar stelna. :)

Vit chokladmousse

4 portioner

200 g vit choklad
1 äggula
4 dl vispgrädde

Börja med att bryta chokladen i mindre bitar och smälta den i vattenbad. Låt chokladen svalna, vispa ihop den med den rumstempererade äggulan. Det är viktigt att chokladen är sval och äggulan rumstempererad annars så blir det bara en grynig massa.

Vispa grädden, men inte för hört. Bara precis så att den börjar bilda mjuka toppar. Rör sedan ihop chokladsmeten med grädden, potionera ut moussen i portionsglas och låt stelna i kylen cirka två timmar.

Om du som jag är rastlös och misslyckades med att låta chokladen svalna helt eller vänta på att ägget skulle bli rumstempererat så går det enkelt att rädda den gryniga massan! Fram med elvispen och vispa den gryniga massan ordentligt, tillsätt en liten klick av den vispade grädden och fortsätt vispa massan. Tillsätt lite mer grädde och fortsätt så här tills du har en jämn fin mousse. :)

En enkel och god efterrätt som passar vilken middag som helst nästan. :)

Mer pärlplattor

Jag är verkligen inne i en pärlplatteperiod just nu, här kommer lite fler plattor jag har gjort den senaste tiden.

Dom sista plattorna i pac-man-serien jag har gjort.På bloggen Cross Me Not finns det massor av söta, roliga, anorlunda och underbara korsstygnsmönster. Nu när jag är inne på pärlplattor så är det en underbar källa till inspiration för pärlplattor. Att använda korsstygnsmönster för att göra pärlplattor har jag bloggat om tidigare, men det var drygt tre år sedan och jag har vet att jag har fått några nya läsare sen dess. ;) Här kommer ett gäng plattor gjorda efter Cross Me Nots underbara mönster.
Tre små sötaMin lillasyster går hotell- och resturanglinjen och har ett stort intresse för saker som går att äta och dricka. Hon är dessutom som en liten tvättsvamp när det gäller att suga i sig inspiration för matlagning, bakning osv. Hennes senaste fascination är något hon snappat upp på tv-programmet "Halv åtta hos mig", nämligen efterrätten "Tre små söta". Så när min lillasyster och min mamma var här på middag i onsdags så såg jag till att göra en variant av detta.

Tre små söta innebär att man istället för en efterrätt gör tre (eller flera) olika efterrätter, men gör portionerna i ministorlek, dessa serveras sedan tillsammans.

Jag valde att göra Hallonpannacotta, Pannacotta med mörk choklad samt Vit chokladmousse som jag serverade i muffinsformar av silikon. En halv sats av pannacotta/mousse räckte till drygt sex muffinsformar. Recept på chokladpannacottan och moussen kommer senare. :)


Follow Pleu