Recension av dafont.com

Det här kan tyckas vara en lite knäpp grej att recensera på en pysselblogg. Men sen jag fick en egen skrivare har jag mer och mer börjat använda den i mitt pysslande, t.ex när jag skrev ut adresser till julkorten och det kommer även att märkas på några inlägg som kommer efter jul.
 
När man vill pyssla med utskrivna texter och göra fina etiketter och liknande så vill man ju såklart ha massor av fina och roliga typsnitt att leka runt med när man designar sin etikett. Det är här dafont.com kommer in i bilden.
 
Det är en lättnavigerad sida som innehåller tusentals typsnitt, eller fonter som det även heter. Dessutom så kan man, med hjälp av den avancerade sökningen, skriva in sin egen text och se den förhandsvisad i dom olika typsnitten på en gång. Mycket praktiskt, om inte annat så för att kolla vilka fonter som innehåller ÅÄ och Ö.
 
Dom flesta typsnitten är gratis för personlig användning, t.ex. när du gör etiketter för att ge bort presenter, gör inbjudningskort eller designar din blogg så får du alltså använda dom här typsnitten hur mycket du vill. Däremot så måste du betala för dom flesta om du vill använda dom till att göra företagslogotyper, sälja saker med dina etiketter på eller sälja saker med text skriven med dom typsnitten. Vissa är helt gratis för all användning också.
 
Det finns verkligen hur många olika typsnitt som helst här, och man kan råka sitta alldeles för länge här fast man "bara ska ladda ner en font till den där etiketten".
 
Betyg: 5/5

Kommentarer
Postat av: Lesthi

Älskar att ladda ner typsnitt :D

Svar: Must. Have. All. The. Fonts.! :D
Pleu

2012-12-17 @ 20:50:44
URL: http://lesthi.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu