Glitterkrans

Dom säger att "less is more", men ibland så vill man ha något som är "extra allt". När man har en katt i huset så är julgransglitter något som inte riktigt passar in i juldekorationerna, många katter tycker nämligen att det är alldeles för kul att leka med och en del ska dessutom äta det! Och även om glitter är fint så är det nog inte så bra för små kattmagar, därför valde jag att göra en superglittrig krans att hänga på min ytterdörr. På så sätt får jag både glädjen av att pynta med glittret och jag slipper hitta små glittertussar överallt för att min katt har varit framme och lekt.

Till en glitterkrans behöver man: Ståltråd, tejp (t.ex. maskeringstejp), tidningspapper, aluminiumfolie, julgransglitter (till min krans gick det åt 15 meter, dvs 3 paket) samt julgranskulor, band eller annat fint att dekorera med.
 
 
Börja med att böja ståltråden till en ring och tejpa ändarna. Täck ringen med tidningspapper. Jag gjorde så att jag knycklade ihop tidningspappret och tejpade fast det först, sen täckte jag det med några till lager med tidningspapper. Dom stora mataffärsreklambladen var lagom stora, två sidor på längden räckte hela vägen runt. :)
 
När jag började linda glitter insåg jag att det skulle gå åt alldeles för många paket för att täcka tidningspappret så jag började om och täckte tidningspappret med aluminiumfolie, då behövde inte glittret lindas lika tätt, aluminiumfolien som syns igenom smälter in med glittret. Efter det är det bara att linda glittret lagom tätt kring hela kransen och sedan dekorera den med fina band och julkulor eller vad man nu vill ha på sin krans.
 
 
Och som avslutning. Lite bilder på kransen när den är klar, även upphängd på ytterdörren där den ska vara. :)
 

Kommentarer
Postat av: Lesthi

Åh vad fint! :D

Svar: Tacktack. :)
Pleu

2012-12-08 @ 16:28:00
URL: http://lesthi.blogspot.se/
Postat av: Marie

Jösses vilken snygg! =D

Svar: Tacktack. :)
Pleu

2012-12-13 @ 18:39:12
URL: http://silverscream.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu