Sylt och marmeladsmaker (smakbank)

Då jag som tidigare nämnts har fått syltmani så tänkte jag att eftersom jag gör dom flesta sylter och marmelader efter några få basrecept (Som går att hitta här. ) så skapar jag istället en sorts "smakbank" där jag skriver lite kort om olika smakkombinationer och varianter som jag har provat och vad jag tyckte om dom. Detta inlägg kommer sedan att uppdateras allt eftersom jag provar nya kombinationer och jag kommer att meddela i ett nytt inlägg att jag har uppdaterat. Låter det bra? Då kör vi igång Linns smakförslags lista, utan inbördes ordning. (Tips för när den blivit lång; Tryck på Ctrl-tangenten och F-tangenten samtidigt på ditt tangentbord så öppnas en liten sökruta, skriv in det du letar efter.)

Smaker jag har provat

Citron och fläder
Riktigt god och fräsh marmelad, kommer absolut att göra den igen.

Persika
En god och neutral sylt, något som dom flesta kan uppskatta men inget världsomvälvande.

Persika och (gula) hallon
En av dom  absolut godaste sylter jag någonsin har ätit! Helt fantastiskt smakkombination, kommer att göra den många gånger igen och rekommenderar er verkligen att prova!
 
Persika och (röda) hallon
Dom röda hallonen tog över mycket mer, med dom gula hallonen använde jag ungefär hälften persikor och hälften hallon. Med röda hallon måste man ha mycket mindre hallon än persika, återkommer om proportioner när jag har hittat något som funkar.

Kiwi (grön)

En god och fräsh marmelad, perfekt för att använda i bakning och göra överaskande fyllningar och liknande med. Kommer definitivt att göra den igen för att kunna baka med den om inte annat.

Kiwi och vanilj
En aningens sötare/mildare variant än ren kiwi. Inte så jättestor skillnad, gillar nästan den utan vanilj bättre.

Björnbär
Björnbär är ju alltid gott, även som sylt. Ser fram emot att äta den här till pannkakor.

Plommon (Blå/lila köpta på mataffären)
Inte speciellt gott alls vid första provsmakningen, försökte rädda den med kryddning. Ren plommonsylt gillade jag inte.

Plommon med kardemumma och kanel
Räddningen av den rena plommonsylten som inte smakade gott. Blev betydligt bättre och jag slapp slänga sylten, dock är det nog inte något jag kommer att göra igen om jag inte får plommon över som måste användas.

Smultron (
OBS! Kallrörd!)
Antagligen den mest fantastiska sylt som någonsin skapats. Smultron är det godaste som finns och att kunna plocka fram perfekt smultronsmak i den kyligast vintern är en av dom lyxigaste saker jag kan tänka mig.
 
Mango
En väldigt diskret syltsmak. Tyvärr lite för diskret, men ändå god.

Päron
Väldigt gott! En frisk päronsmak, kan tänka mig att den är väldigt god vid bakning.
Trackback

Follow Pleu