Papperskrukor

Såg att jag hade fått lite frågor om mina toapappersrullekrukor.

Tänkte bara lite snabbt visa er här vad jag hittade när jag surfade runt lite på världens bästa sida; Instructables, nämligen en guide på hur man kan göra egna papperskrukor av tidningspapper med en vinflaska som verktyg. :)

Här är guiden och dricker man inte vin själv så känner man säkert någon som gör det. Annars brukar man kunna hitta snygga vinflaskor på second hand ibland också. :)

Mer plantering

Idag så petade jag ner morötter och palsternackor i jorden. Jag har funderat ett tag på hur jag ska lyckas odla så många morötter och palsternackor som möjligt på så liten yta som möjligt, eftersom jag bara har en balkong att odla på. Att då så långa rader och sedan rensa bort hälften av maten kändes som väldigt slöseri på plats och enligt internet är rotsaker svåra att förgro, just för att man lätt skadar rötterna på en planta när man skall flytta den och när det gäller rotsakerna är det ju rötterna man vill åt!

När man förgror i toarullar kan man ju däremot enkelt plantera hela toarullen som sen förmultnar i jorden, då behöver man bara plantera ut dom fina plantorna och på så sätt så slipper man gallra bort massa plantor och ge massa tomrum i odlingen. :) Dessutom så ger den bra med plats för att få långa raka morötter och palsternackor. Är tanken i alla fall, vi får väl se hur det går. :)

Här får ni två bilder på mina odlingar. Först fönsterbrädan i sovrummet som är täckt av en äggkartongsparad och sedan en bricka med morots- och palsternacksodling. :)


Plantering

Har jag helt försvunnit undrar ni säkert. Eller så gör ni inte det eftersom jag brukar försvinna i perioder.

Jag har hur som helst haft urinvägsinfektion i alldeles för många veckor eftersom min läkare inte lyssnade på mig och jag var tvungen att åka till akuten och ta massa prover och få stark antibiotika utskriven. Nu är jag nästan klar med antibiotikakuren och jag känner hur energin och skaparlusten börjar återvända. En av anledningarna till att jag inte har bloggat är nämligen att jag inte har gjort något kreativt alls utan jag har bara setat och tittat på tv och spelat facebookspel och haft ont.

Idag har jag i alla fall gjort något som är lite kreativt, jag har odlat! Jag har planterat alla dom grönsaker som behöver förgros för att dom ska bli stora och fina och må bra ute på min balkong i sommar. :) Dessutom har jag skissat lite på hur själva balkongen skall fixas till. :)

Hur som helst så tänkte jag bara tipsa om hur jag gjorde för att förgro mina grönsaker.

Du behöver
Äggkartong
Aluminiumfolie
Jord
Fröer att så
Blomspruta/vattenspruta

Jag klippte av locket på äggkartongen, i det la jag aluminiumfolie och sedan ställde jag bottnen i locket. Där äggen normalt förvaras hällde jag sedan jord och planterade mina frön. Ge dom en rejäl dusch med vattensprutan och ställ dom på fönsterbrädan och håll tummarna.

Anledningen till att jag la själva "planteringstråget" i locket var för att stabilisera det hela en aning. Anledningen till att jag fodrade med aluminiumfolie var för att jag inte vill ha massor av vatten på fönsterbrädan och parkettgolvet ifall det skulle läcka ur äggkartongen.


Här finns ett annat smart tips på hur man kan förodla; I toarullar. :) Jag har sparat dom senaste rullarna och tänkte prova på det här också i veckan som kommer. :)


Follow Pleu