Tävling!

Efter mycket om och men har jag lyckats, det här är mitt hundrade inlägg i den här bloggen. Och det ska vi fira med en tävling!

Man har möjlighet att få hela tre lotter i den här tävlingen, och när tävlingen är slut så drar jag inte mindre än fyra lyckliga vinnare.

Om du kommenterar här med en motivering till varför man borde läsa min blogg så får du en lott.
Om du länkar till tävlingen på din blogg/bilddagbok så får du en lott.
Om du lägger till mig på http://bloglovin.com så får du en lott.


Saker att tänka på:

  • Bifoga en länk till inlägget/bilden så att jag kan kolla på den om du vill ha en lott genom att länka mig.
  • Om jag misstänker fusk/oseriösa tävlare så kommer ni helt enkelt inte att få vara med i utlottningen.
  • Kom ihåg att fylla i en fungerande e-mail så att jag kan kontakta dig om du vinner.
  • Om ni redan har mig tillagd på bloglovin så skriv det i er kommentar så att jag kan anteckna.
  • Tävlingen slutar den 14 September.

Vad kan man då vinna? Priserna ser ni här nedan.

  1. En vetekudde. Underbar både varm och kall.
  2. Ett sött broderikit. Helt komplett med ram, garn och allt.
  3. Fyra stycken lyxiga handgjorda tvålar.
  4. Ett hemligt receptpaket innehållandes minst 15 stycken olika receptkort.


NålbindningEn av mina nyare hantverkspassioner är nälbindning, ett fantastiskt hantverk som nästan håller på att dö ut. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att något som man har hållit på med i Sverige sedan vikingatiden, alltså innan Sverige ens hette Sverige, håller på att glömmas bort helt! För lite mindre än ett halvår sedan så började jag nålbinda ett par sockor/tofflor, dom är inte färdig "monterade" än dock. Men sen dess har jag gjort en riktigt knalligt lila grytlapp i födelsedagspresent åt min mamma, och nu i helgen så började jag med ett rödbrunt pannband åt mig själv. Men jag ska sluta babbla, ni vill väl hellre se bilder misstänker jag. ;)
Dessutom så vill jag berätta att nästa inlägg kommer att innebära en skojig överaskning för er alla läsare, så ni gör rätt i att hålla ordentlig koll här på bloggen framöver. :)

Växtfärgningsbilder

Jag ber om ursäkt för att jag inte har upptaderat bloggen på länge. Värmen gör att jag inte orkar ta mig för och göra något eftersom jag är ganska känslig för värme. Men här kommer iaf lite bilder från växtfärgningskursen som är fotade av Sofia Ligander, en av dom andra deltagarna.

Den första bilden föreställer när vi gjorde björkavkok i en pannmur, massa björklöv och vatten som ska få koka så att färgen dras ur löven.

Den andra bilden visar när två deltagare hjälps åt att vända ner garn i korshenillbadet med hjälp av käppar. Detta gör man för att ge en jämnare färg åt garnet och minska risken att det blir flammigt.

Bild tre till sex visar massor av det fina garnet vi färgade.


Follow Pleu