Vad är det som doftar i köket?

Just nu sitter jag och väntar på att få fortsätta med maten som jag tänkte ha klar när min pojkvän kommer hem från jobbet. Livet tar konstiga vändningar ibland och numera är jag inneboende i Uppsala, inget jag hade planerat direkt, men ibland har man inte så mycket annat att välja på.

Just nu håller jag på att laga ett av mina favoritrecept, en kycklingpaj som jag har kommit på helt själv, och jag tror att alla jag har bjudit på den här pajen har älskat den, vi får hoppas att min pojkvän också uppskattar den. :)

Pajdegen är den bästa matpajsdeg jag någonsin har provat, den är helt underbar. Fyllningen är en egen komposition som jag uppfann sent en kväll när jag var hungrig och ville ha paj och tog det som fanns hemma till fyllningen. Ett av dom mest lyckade experiment jag har genomfört. :)

Linns kycklingpaj

Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
½ tsk salt
1 dl olja
1 dl mjölk

Blanda mjöl, salt och olja. Helst i en matberedare. Tillsätt mjölken och rör tills det har blivit en deg. Platta ut degen i en form och låt den stå kallt i cirka 30 minuter. Gör eventuellt en halv sats till att använda till lock och ställ kallt. Förgrädda pajen i 200 grader i cirka tio minuter.

Under tiden pajen står i kylen kan du göra fyllningen. Nedan följer ett förslag på en god kycklingfyllning, receptet räcker till en paj för tre till fyra personer.

Fyllning:
1 kycklingfilé
1 burk champinjoner
1 burk Crème Bonjour färskost med vitlök
Soya
Grillkrydda eller kycklingkrydda
Paprikapulver

Skär kycklingfilén i strimlor, stek den och krydda med grillkrydda och paprikapulver. När kycklingen nästan är klar häller du i champinjonerna. Stek en stund, tills kycklingen är klar. Ha i färskosten och en skvätt soya, låt det puttra upp. Smaka av så att kryddningen är bra, krydda eventuellt mer.

Häll fyllningen i det förgräddade pajskalet, lägg på eventuellt lock. Grädda i ugnen på 200 grader i cirka tio minuter. Servera pajen med en fräsch sallad.

Lycka till med pajbakandet!Follow Pleu