Information

Som vanligt så händer det massa saker som gör att jag inte har tid och ork att blogga. Just nu måste jag börja förbereda mig för en luciamarknad som jag ska stå på, om jag får något pyssel gjort någon gång så kommer jag så klart att lägga upp det på bloggen, men med tanke på att jag varit sjuk så pass mycket den senaste tiden så verkar det vara upplagt för stress, kaos och brist på bloggtid.

Håll ut, jag kommer tillbaka snart!

Kaptenens västDaniel var inte riktigt nöjd med västen som en av hans vänner hade sytt honom. Eftersom jag var hans flickvän (och en jäkligt bra sådan, I may add) så ställde jag självklart upp och sydde en ny väst åt honom. Knapparna kommer från den gamla västen, knapphålen är handsydda och västen är sydd i linne som jag färgade kungsblått. Den är kantad med en mörkblå snedslå i bomull som jag sydde dit för hand. En jäkligt snygg väst om jag får säga det själv, jag önskar att jag hade bättre bilder på den, men det var svårt att få honom att vara med på bild när han helst inte ville befinna sig i närheten av mig. =/

Sticka aviga maskor på Quick Knit

Jag fick en kommentar på inlägget om rosa benvärmare där "Empa" efterfrågade en beskrivning på hur man stickar aviga maskor på Quick Knit. Jag blir jätteglad för kommentarer och när folk dessutom tycker så mycket om min blogg så att dom väljer att be mig förklara saker så tar jag det som en stor komplimang, jag vill ju inspirera människor med bloggen och då känns det som att jag lyckas!

Aviga maskor på Quick Knit (Bilderna är klickbara!)

För att göra aviga maskor så lindar du först garnet som vanligt, se till att lägga maskorna ungefär mitt på pinnen. Det kan vara lite svårt att lyckas få till en lagom spänning på garnet när man stickar resårstickning, blir det för löst så blir stickningen jättelös, blir det för hårt så blir det svårt att sticka. Men övning ger färdighet, så ge inte upp direkt!När du har lindat garnet som vanligt så ska du inte börja linda ett nytt varv som man annars gör, istället så för du garnet framför den första pinnen och drar upp garnet genom maskan som sitter på pinnen med hjälp av Quick Knit-kroken. Det är svårt att få det att låta begripligt i text, men titta på bilden här under så förstår du nog.När du har gjort det så ska du lyfta av maskan som sitter på pinnen och lägga den nya öglan över samma pinne. Sen är det bara att spänna åt garnet så att öglan sitter lagom tajt på pinnen. Grattis, du har nu stickat en avig maska! :) För att göra resårstickning så stickar du varannan maska avig och varannan maska rät. Du kan även göra bredare "resårränder" genom att sticka två aviga, två räta, två aviga osv.Lycka till med stickandet! :)


Follow Pleu