Linsgryta i Slowcookern

Ja, för syns skull ska jag väl kanske skriva något om att jag inte har bloggat på länge. Främst handlar det om att jag inte har hantverkat på länge. Delvis handlar det även om att jag bloggar för min egen skull och inte har varit så sugen på att blogga, idag gjorde jag dock en fantastiskt god linsgryta i min slowcooker och för att enkelt kunna hitta det i framtiden så tänkte jag skriva in det i bloggen istället för att ha försöka hålla reda på ett skrynkligt kuvert i alla framtid. ;) Främst så är jag så nöjd med den här grytan eftersom den är god och krämig utan att vara tomatbaserad och smakar väldigt fräscht och gott av citrongräset. :)

Linsgryta utan tomater
4 rejäla portioner

500gram morötter
800 gram sötpotatis
1 stort rött äpple
3 dl röda linser
6 dl vatten
1 burk kokosmjölk
4 vitlöksklyftor
1 strå citrongräs
1 buljongtärning
Röd currypasta efter smak (Jag använde drygt 2-3 tsk)
Umamikrydda 
Spiskummin

Serveras med:
Saltade, rostade solrosfrön
Ett gott bröd

Börja med att skala morötter, sötpotatis och äpple samt skiva tunnt eller grovriv dessa. Tanken är att dom ska koka sönder så dom behöver vara i små/tunna bitar. Häll ner dessa i slowcookern tillsammans med linserna.

Krossa vitlöksklyftorna med sidan av kniven och lägg ner dom också. "Banka" ordentligt på citrongräset med knivens handtag så att det krossas lätt, lägg detta i grytan. 

Häll ner en burk kokosmjölk i grytan. Blanda ut buljongtärning, currypasta och övriga kryttor med vattnet, koka gärna upp vattnet för att underlätta. Häll i vatten-kryddblandningen-buljongen i grytan och lägg på locket, kör på 6 timmar på låg. (Min slowcooker är en crock-pot, tillagningstiden kan variera med olika märken.) Lyft sedan på locket och rör om ordentligt så att dom sönderkokta grönsakerna blandas ordentligt. 

Lägg upp i tallrik/skål och strö över rikligt med saltade, rostade solrosfrön och servera med ett gott bröd. :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu