Knäckig äppelpaj

Det här kan vara den godaste äppelpaj jag har ätit. Självklart vill jag dela receptet med er och lätt kunna hitta det igen. ;)

Knäckig Äppelpaj

1 kilo äpplen (drygt sex stycken ("butiksstora" eller knytnävsstora)
150 gram smör
2 dl råsocker
½ dl ljust sirap
½ dl vispgrädde
3 dl havregryn
1½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 tsk flingsalt.

Börja med att dela och kärna ur äpplena. Skär dom i skivor/bitar och lägg dom i en smörad form. Sätt ugnen på 200 grader Celsius.

Mät upp smör, råsocker, sirap och grädde i en kastrull. Värm på spisen tills smöret har smält och allt har blandats till vad som mest liknar en tjock kolasås. Lyft bort från plattan och rör ner bakpulver, havregryn, vetemjöl och salt. Fördela smeten över äpplena och grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills pajen är gyllenbrun.

Servera med vaniljsås, grädde eller glass.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu