Stark gryta med räkor

Efter att ha bakat veganska cheesecaken i förra inlägget så får man mer än en halv burk kokosmjölk över. Den håller sig någon dag i kylen och är en perfekt bas för mumsiga asieninspirerade grytor, här kommer en ny favorit som jag improviserade ihop!

Stark gryta med räkor
350g blandade grönsaker (jag använde en burk mrs chengs wokgrönsaker och några morötter)
2 vilöksklyftor
1-2 msk röd currypaste
0,5-1 burk kokosmjölk
400 gram räkor
200 gram surimisticks
Saft från en halv citron
Salt
Olja

Serveras med tex nudlar, ris eller couscous. 

Hacka grönsakerna om du använder färska, skölj av dom om du använder konserverade. Ha i olja i en wokpanba och stek i några minuter. 

Skjut grönsakerna åt sidan i pannan och ha i lite mer olja, pressa i vitlöken och klicka i currypasten, fräs kryddorna ordentligt. 

Häll i kokosmjölken, citronsaften och salt. Koka upp. Ha eventuellt i en skvätt vatten om du vill ha mer sås. Låt koka någon minut medan du skär surimisticksen i bitar. Häll i räkor och surimisticks i grytan och vänta tills dom blir varma, tar drygt 1-2 minuter. Låt absolut inte skaldjuren koka för länge, då blir dom som gummi. 



(Lämna gärna en kommentar om hur detta inlägget ser ut, första gången jag skriver ett såhär långt inlägg på mobilen!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu