Kycklinggryta med parmesanost och valnötter

Det här är en kycklinggryta som tar ganska lång tid att göra och som kräver rätt mycket jobb. Jag rekommenderar att bjuda in några vänner och laga mat tillsammans. (Jag har redan planer på en förenklad version av detta recept.)

Kycklinggryta med pamesan och valnötter

1 hel kyckling
2 gula lökar
2 morötter
3 skivor vitt bröd
3 dl grädde
2 vitlöksklyftor
1 tsk röd currypaste
125 gram parmesanost
100 gram valnötter
Olja
Salt
Peppar

Serveras med kokt ris och wokade grönsaker, jag rekommenderar morötter, majs och vattenkastanjer. 

Lägg kycklingen i en kastrull och täck med vatten. Skala och klyfta en lök och båda morötterna och lägg ner tillsammans med kycklingen. Krydda med en msk salt (ja, det låter jättemycket men det är rätt.) och koka under lock tills köttet lossnar från benen, det tar cirka en timme. 

Skär bort kanterna på brödet och lägg det i blöt i grädden. Skala och finhacka den andra löken och vitlöksklyftorna. 

Lyft upp kycklingen, sila och spara buljongen. Plocka kycklingen från benen och skär köttet i mindre bitar. 

Mixa brödblandningen med en stavmixer. 

Fräs löken och vitlöken i lite olja, gärna i en wokpanna. Tillsätt kycklingen, brödblandningen och currypasten. Späd med 4-5 dl av kycklingbuljongen och låt koka ihop i ca fem minuter. Rör ner den rivna parmesanosten och krydda med salt och peppar. Avsluta med att strö över hackade valnötter. 

Den överblivna kycklingbuljongen häller du upp i isbitspåsar och lägger i frysen, för mig blev det hela fyra påsar till frysen! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu