Kyckling med apelsinsås

Jag är förkyld och tänkte att jag skulle laga något med vitlök och mycket c-vitaminer för att skrämma iväg förkylningen. Det råkade bli en av dom godaste apelsinsåser jag någonsin har ätit!

 

Apelsinkyckling med apelsinsås

500 gram kycklingfiléer 

Marinaden

3 msk kycklingbuljong (eller en halv buljongtärning + vatten)
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 msk äppelcidervinäger
2 msk soya
3 vitlöksklyftor
1 apelsin
 

Såsen

1 apelsin
2 tsk soya
1 msk bbq sauce
1 msk fryst persilja
Vatten
Salt
Peppar
Vitlökspulver
Maizena

 
Börja med att blanda marinaden, pressa saften ur apelsinen, riv skalet fint, skala och pressa vitlöken. Blanda med övriga ingredienser. Skär kycklingfilérna i mindre bitar och lägg dom i marinaden i minst en timme.

Förbered såsen genom att finriva skalet på apelsinen och pressa ur saften ur den. Stek kycklingen i rikligt med smör, lyft ur den ur pannan och lägg den åt sidan.

Skyn är grunden i såsen. Häll i apelsinsaften, skalet, soyan och bbq såsen i pannan. Vispa ordentligt och låt koka upp. Späd med vatten, jag använde ungefär en dl. Ha i persilja, krydda med vitlökspulver, salt och peppar. Red såsen med maizena tills du är nöjd med tjockleken.

Servera kycklingen med såsen och morotsbulgur, supergott!
 

Jag tror att denna rätt skulle vara fantastisk med t.ex. Qourn istället för kyckling också. (Och såklart grönsaksbuljong istället) Om någon av mina vegetariska/veganska vänner eller bloggläsare får för sig att prova så berätta gärna om resultatet!

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu