Haricots verts med sesamfrön

Haricots verts, eller gröna bönor som man faktiskt också får säga (eftersom lånord från franskan är jobbiga) är gott, här får dom en asiatisk touch med bland annat sesamfrön och soya. Riktig gott tillbehör till kyckling tex.

Trollis var här och hävdade att jag inte fick lägga upp det här receptet utan bild, när jag sa att jag inte kan fota matbilder så började hon möblera om i mitt kök för att få till den perfekta matbilden. Det förklarar ju varför jag inte kan fota matbilder, någon måtta får det ju vara på krånglandet. På tal om krångel så kan det vara lite lurigt att hitta sesamolja i affären, oftast står den nämligen inte vid dom andra oljorna utan bland dom asieninspirerade matgrejerna, bara så att ni vet.
 
 
 
 
 
Haricots verts med sesamfrön

450g Haricots verts.
2 tsk rapsolja
1 msk sesamolja
1 msk soya
2-3 vitlöksklyftor, tunt skivade.
1,5 msk rostade sesamfrön.
ev. Salt

Orostade sesamfrön rostas enkelt i en het stekpanna, gör det först om du inte har köpt färdigrostade och lägg dom åt sidan.

Värm en wookpanna eller annan stor stekpanna till mediumvärme, ha i rapsolja och den tunt skivade vitlöken. Låt fräsa någon minut. Häll i Haricots vertsen och sesamoljan, rör runt ordentligt så att bönorna är täckta med olja, tillaga i 8-10 minuter, bönorna skall vara klargröna och genomvarma.  Tillsätt soyasåsen och rör ofta i drygt fem minuter. Blanda ner sesamfröna och lägg upp för servering. Se till att det finns salt på bordet så att gästerna kan salta om dom vill.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu