Äppelsenap

På söndag är det första advent, vill du ha hemmagjord senap på julbordet är det alltså ta tag i detta ungefär nu eftersom den ska vila i minst tre veckor för bästa smak. Jag tycker inte att senap är speciellt gott, men det är rätt kul att göra. I år har jag som mål att prova att griljera en skina med den här senapen som dessutom har massor av smak av äpple, det tror jag kan bli riktigt gott.
 
Äppelsenap

5 dl äppelmust (Alltså ren äppeljuice utan socker eller andra tillsatser. Jag brukar använda Garants ekologiska äppeljuice)
104 gram gula senapsfrön (jag rekommenderar kryddhuset eller liknande istället för Santa Maria, mycket billigare.)
104 gram bruna senapsfrön
2 dl honung
2 tsk salt
1,25 dl äppelcidervinäger
1-2 dl rapsolja

Blanda senapsfrön med äppelmust i en kastrull och låt sjuda i två minuter. Mixa till en grovkornig gröt. Häll i honung, salt och äppelcidervinäger. Mixa lite till. Mixa ner en dl rapsolja. Tillsätt mer rapsolja om det behövs till lagom konsistens. Häll upp på rena burkar och förvara svalt och mörkt i minst tre veckor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu