Lingonkola

Den här kolan blev fantastiskt god och dessutom blir dom härligt röda.
 
Lingonkola
250 gram frysta lingon
1½ dl vispgrädde
2½ dl strösocker
1 msk ljus sirap
 
Börja med att tina lingonen, jag körde dom en stund i micron. Klä en form med bakplåtspapper. Lägg sedan lingonen i en sil över en kastrull och mosa dom mot nätet med hjälp av en sked, detta kallas att passera lingonen. Saftmoset som hamnar i kastrullen är grunden i kolan. Tillsätt vispgrädde, socker och sirap och koka upp. Koka tills smeten klarar kulprovet eller använd en termometer för att se när den är 125 grader varm. Häll ut smeten på bakplåtspapperet och låt stelna. Skär eller klipp till lagom stora kolor och slå in dom i papper.

Jag kommer att prova detta recept med andra bär också i framtiden, det kan jag garantera.

Uppdatering: Blåbär blev också helt fantastiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu