Snabbt julgodis

Ett sista-minuten-tips för att snabbt få lite variation i godisskålen.

Ta en pralinform eller isbitsform. Ha ner lite goda saker i dom olika facken. Här kan vi se flingsalt, bitar av kringlor, krossade polkagrisar och mandelspån. Smält choklad av valfri sort och häll över, låt stelna, klart!

 
Ett enkelt sätt att få flera olika sorter att njuta av utan att göra massor av olika sorters smet.

Jag använder samma princip när jag kokar knäck. Först häller jag upp knäcksmeten i ett antal tomma formar, sen i ett antal formar med hackade nötter i. Är jag på experiment humör kan det bli formar med polkagrisar i också eller så rör jag ner lite kakao i den sista smetskvätten och gör chokladknäck. :) Ett enkelt sätt att prova en ny knäcksmak utan att råka förstöra en hel sats knäck är att smaksätta sista skvätten och göra några provknäckar, kanske blir det så gott att det bara blir sån knäck nästa gång? :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu