Nutellafudge

När jag hörde talas om den här fudgen så var jag säker på att det skulle vara den godaste fudgen någonsin. Tyvärr är den inte det. Jag tycker helt klart att ni ska göra den, för den är väldigt god, den är bara inte så god som jag hade hoppats.

Nutellafudge
1 burk (cirka 400 ml) sötad kondenserad mjölk
1 burk (350g) Nutella/hasselnötskräm
2.5 dl mörk choklad
3 msk smör/margarin
2 tsk vaniljsocker
Flingsalt att strö över

Lägg ett bakplåtspapper i en form på cirka 20 x 20 centimeter.

Blanda alla ingredienser utom saltet i en skål, sätt den över en kastrull med vatten. Ställ kastrullen på spisen och låt vattnet koka, fudgen tillverkas i vattenbad och när alla ingredienser är blandade och smeten är blank och jämn är den klar. Det tar runt fem minuter.

Häll upp smeten i den bakplåtspappersklädda formen och använd en slickepott för att se till så att ovandelen är jämn. Strö över flingsalt och låt stelna i kylen. Det tar cirka två timmar.

När fudgen har stelnat så skär du den i lagom stora bitar. Förvaras i kylskåp i en lufttät burk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu