Lär dig slå in paket, del 5

Ibland när man ska slå in något så är det konstigt format eller kanske för litet för att slå in på ett vettigt sätt. Då passar en presentpåse bra. Här lär jag er hur man gör en egen. Av ett A4 får man en påse som är lagom "godispåse"-storlek som passar bra att fylla med hemgjorda godsaker eller kanske små leksaker som är tråkiga att slå in var för sig. Använder man större papper (till exempel några lager tidningspapper eller ett kraftigt omslagspapper) så får man såklart en större påse.

Allt som behövs för att göra en påse är papper och tejp (eller lim). Vill man snygga till påsen lite extra så behöver man såklart saker att dekorera den med också.
 
 Börja med att lägga papperet med långsidan mot er, vik in båda kortsidorna mot mitten. Dom ska överlappa varandra en bit. Tejpa eller limma ihop dom.
 
Vik upp en bit av nederdelen på påsen, ungefär en fjärdedel var lagom på min påse, men man får prova sig fram lite. Bredden som uppvikningen får blir samma bredd som botten får.
 
 
Nästa steg är att vika till själva botten. Öppna den uppvikta delen och vik in högra och vänstra "hörnet" mot mitten, vik sedan ihop snibbarna som bildas. Det är lite klurigt att förklara i text, men jag tror att ni förstår om ni tittar på bilderna, annars får ni fråga. :) Avsluta med att tejpa ihop botten ordentligt, det är ju tråkigt om presenten faller ur.
 
 
Tada, en liten påse, redo att fylla med presenter eller godis!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu