Spartips: smycken

Smyckestillverkning kan vara en ganska dyr hobby så här kommer två tips för att spara lite.
 
Nylontråd på hobbybutiken kostar som billigast femtio kronor för hundra meter. Köper du istället fiskelina på 0,3 mm så får du nästan alltid minst dubbla mängden för samma pris. Dessa två produkter är exakt samma sak, ibland är det till och med fiskar på den dyra rullen från hobbybutiken, absolut ingen anledning att betala överpris alltså. Jag rekommenderar ÖoB eller Biltema för inhandling av nylontråd.
 
Tänger det finns många tänger att använda till olika saker inom smycketillverkning. En tång kostar ungefär 60-100 kronor på en hobbybutik, en rätt saftig kostnad för en nybörjare. Speciellt när ett startset borde inkludera minst tre tänger; en avbitare, en flacktång och en spetstång/kombinationstång/rundtång. Och en smyckestång är bara en slät elektroniktång. Återigen kan du åka till Biltema och plocka upp ett startset för en hundralapp som inkluderar kombinationstång, sidavbitare, flacktång och böjd spetstång. Ett perfekt nybörjarset innan man vet om man vill hålla på med smycken t.ex. Jag köpte ett liknande och använder fortfarande det, har kompletterat med ett par rundtänger bara. Det man kan behöva tänka på angående elektroniktänger är att dom kan ha räfflor på insidan för bättre grepp som kan repa smyckedelarna (detta gäller mest när du använder flacktången till klämpärlor och liknande) men det löser du enkelt genom att sätta lite tejp av ett tjockare slag (typ silvertejp eller eltejp) på tången.

Kommentarer
Postat av: sarajessica

Här i Skåne har vi en butikskedja som heter Tiger där man kan få tag i till exempel billiga tänger. De funkar finfint om man är hobbyamatör. :)
http://www.tgr-stores.se

2012-10-29 @ 16:10:17
URL: http://crossmenot.blogspot.com
Postat av: Marie

sv: Tusen tack för tipset, får kolla upp det. =)

2012-10-29 @ 17:40:25
URL: http://silverscream.blogg.se
Postat av: Marie

sv: Vad roligt att höra! =)
Min tanke är dels att den ska vara personlig för mig, men även att man som besökare ska känna att det är trevligt att titta in och att man får dra lite på smilbanden. =)

2012-11-05 @ 19:28:51
URL: http://silverscream.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu