Pärlarmband/pärlhalsband

Här kommer äntligen guiden som jag lovade er för två månader sedan. Ibland kommer livet ivägen, det förstår ni säkert. I guiderna här så gör jag inte klart något armband, utan visar bara med några enkla bilder hur själva teknikerna går till, hade jag gjort hela armband hade ni nog fått vänta ännu fler månader. Vill ni se dom färdiga armbanden så kan ni se dom i det tidigare inlägget här. Ni kommer att få en guide på tre olika armband här. Dom blir även väldigt snygga som halsband av chokertyp, alltså tajta.
 
Material
Tunn nylontråd, t.ex. fiskelina
Knutgömmor
Seedbeads/små runda glaspärlor
Stavpärlor
Lås av valfritt slag samt springringar eller liknande att fästa det med
Verktyg (Sax/avbitare för att klippa nylontråden samt flacktång/rundtång för att montera knutgömmor och lås)
(Lim)
 
 
Start: Alla armband/halsband startas likadant, börja med att ta två bitar nylontråd som är ungefär en och enhalv gånger så långa som du vill att det färdiga armbandet ska bli. Knyt ihop dessa trådar och dölj knuten med en knutgömma. Ta en seedbead av din accentfärg och trä in en tråd från varje sida i den (så som bilden längst till höger visar) och se till så att den sitter så nära knutgömman som möjligt och så rakt som möjligt.
 
 
Sicksack-armbanden är mångas favorit, även min, så därför börjar vi med dom. Efter att du har gjort starten som jag har beskrivit ovanför så trär du en stavpärla, en seedbead och sedan ytterligare en stavpärla på varje tråd. Ta sedan en till seedbead och trä in en tråd från varje sida så som du gjorde med den första seedbeaden. Texten kanske är lite förvirrande men om ni tittar på bilderna så tror jag att det är ganska tydligt hur jag menar. Se till att spänna trådarna ordentligt innan du fortsätter göra nästa diamantform och att försöka hålla trådarna så spända som möjligt under arbetets gång, speciellt när du göra avslutet.
 
 
Nästa variant är steg-armbanden. Principen är samma som på sicksack-armbanden men istället för tre pärlor på varje tråd så trär du bara på en stavpärla och sedan trär du in en tråd från varje sida i en seedbead.
 
Bubbel-armbanden är även dom samma princip och väldigt enkla. Här använder du bara seedbeads, trä ett ojämnt antal på varje tråd och trä dom sedan igenom en seedbead från varje håll, använd gärna en avvikande färg på pärlan som du trär trådarna igenom. På armbanden på bilden har jag använd sju pärlor, man bör ha minst fem för att få ordentliga ringar i det här armbandet, man bör inte heller ha för många, elva tycker jag personligen är max annars blir ringarna för stora. Men prova gärna själv vad du tycker.
 
Avslut: För att avsluta armbanden snyggt så gör man en knut så nära den sista pärlan man kan och döljer den med en knutgömma. Tänk på att om du har såna knutgömmor som sitter ihop i botten så måste du trä på knutgömman innan du knyter knuten. Vill man vara extra säker kan man droppa på lite lim innan man nyper ihop knutgömman.
 
Här kan ni se bilder på dom färdiga armbanden.
 

Kommentarer
Postat av: sarajessica

Det där är lite för avancerat för mig men det ser snyggt ut!

Svar: Om man bara har alla grejer till att göra det så är det enkelt, det enda som kan kräva lite övning är att få till riktigt snygga avslutningar och att få till starten snyggt. Egentligen är det ju bara pärlor på tråd, inte så mycket mer avancerat än vad man gjorde när man pysslade i skolan som liten. ;)
Pleu

2012-10-28 @ 17:59:40
URL: http://crossmenot.blogspot.com
Postat av: Jessie

Nu har jag en helkväll framför mig, med många misslyckanden och tillslut glädetårar när jag lyckas!

Hehe :P Nejmen. Tack så mycket för detta! ^^

Svar: Hehe, lycka till! Jag tror att det kommer att gå bra. :)
Pleu

2012-11-01 @ 11:06:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu