Pinterest

Jag har blivit helt besatt av Pinterest, så nu tänkte jag tipsa er om dennna underbara sida.

På Pinterest kan man samla alla inspirationsbilder på samma ställe. Många som håller på med hantverk har ofta gigantiska mappar på datorn med sparade bilder på projekt som dom vill göra i framtiden eller som helt enkelt bara är för tuffa för att man inte ska vilja spara dom. Dom här mapparna kan bli ganska stora och jobbiga att hantera efter ett tag.

Med Pinterest så kan du spara alla dina inspirationsbilder på en sida på internet, utan att behöva spara dom på datorn först! Det är alltså inte som en bilduppladdningssida där du måste spara ner bilden från internet för att sedan lägga upp den på din sida från din dator, utan allt sker på internet "på en gång".

Så fort du ser en bild du vill spara så klickar du på den lilla "Pin it"-knappen som du har installerat i din webbläsare, sen kan du lägga in bilden på vilken "board" du vill ha den och skriva en liten note om varför du har sparat den. Det bästa är dessutom att du via Pinterest enkelt kan komma tillbaka till "orginalkällan", alltså sidan där du "pinnade" bilden från början. Helt fantastiskt smart!

Dessutom så är det väldigt många Pinterest-medlemmar som har DIY-kategorier (alltså Do It Yourself, Gör det själv) så att titta igenom andra medlemmars album ger också massor av inspiration och sen kan man "pinna" deras bilder på sina egna "boards". Det är ett helt fantastiskt sätt att samla och dela inspiration helt enkelt.

Vill man se vad jag har lagt upp på Pinterest så heter jag PleuPleu där, man kan antingen söka på det eller klicka på länken här: Länk till min Pinterest.

Skriv gärna en kommentar med era Pinterestnamn så jag kan titta på vad ni har "pinnat" om ni börjar. :)

Kommentarer
Postat av: sarajessica

Pinterest är grymt underhållande!

Jag kollar dock inte runt så mycket alltid utan sparar mest pins för min egen skull men det är väl kul när folk pinnar vidare dem. :D

http://pinterest.com/sarajessica

2012-05-07 @ 15:31:23
URL: http://crossmenot.blogspot.com
Postat av: Lesthi

jag misstänker att du har rätt i att jag kommer älska den där sidan xD

2012-05-08 @ 06:53:36
URL: http://lesthi.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu