Papperskrukor igen

För några dagar sedan så bloggade jag om en länk där man kunde göra egna papperskrukor, här kommer min egna guide. :) Inte för att den tillför så mycket nytt, men jag gillar att skriva guider och jag hoppas att ni uppskattar mina guider. :)

Du behöver:
En vinflaska eller annan flaska/burk som har en grop i botten.
En dagstidning (eller fler om du ska göra många krukor)
Jord
Någon form av bricka att ställa din plantering på (dessa krukor är inte speciellt hållbara och vill du kunna flytta dom så är en stadig bricka ett måste)
Fröer såklart. :)Jag hade ingen bra bricka ledig till den här odlingen så jag tejpade ihop kanterna på ett flingpaket ordentligt och skar bort framsidan, sedna "fodrade" jag lådan med en soppåse, ett stadigt och väldigt billigt alternativ, dessutom så gillar jag att använda "skräp" till saker jag behöver. :)Materialet. :)Jag experimenterade lite med olika storlekar och kom fram till att för mig passade storleken som blev av en sida som veks på längden lagom stort, men tveka inte att prova dig fram du också. :) Jag rekommenderar dock inte mer än två lager papper i krukorna, även om det får dom att kännas starkare så försvinner poängen eftersom du då inte kan plantera hela krukan när du ska sätta ut dina plantor, vilket du garanterat kan om du använder två lager papper. :) Det fungerar säkert med några fler lager med, men hellre på den säkra sidan tycker jag. :)

Linda in vinflaskan i tidningspappret och låt tidningspappret sticka ut några centimeter i botten, här får man prova sig fram till hur mycket papper som ska sticka ut på just din flaska/burk.Vik ner det utstickande pappret och tryck ner det ordentligt i "gropen" i flaskan/burken. För att vikningen skall hålla lite bättre så kan det vara en idé att lägga handen över vikningen och med ett lätt tryck vrida flaskan några varv så att vecken blir skarpare.I det här stadiet är din kruka väldigt ostabil, bli inte rädd, det är normalt. :) När du fyller den med jord så blir den lite stabilare och du har en perfekt, nedbrytbar, engångskruka att förgro dina växter i. Ställ den tillsammans med sina vänner i en låda eller på en bricka och du kan dessutom flytta dom enkelt. :)

Lycka till med planteringen. :)
Trackback

Follow Pleu