Chokladpannacotta

För tre år sedan bloggade jag om pannacotta för första gången. Sen dess har jag lagat denna fantastiska efterrätt flera gånger, så här kommer receptet igen, men denna gång är det anpassat för att använda en god mörk choklad, kanske en smaksatt? Det finns massor av goda chokladvarianter i godishyllan som kan passa i en god pannacotta, våga experimentera!

Chokladpannacotta
6 portioner

5 dl grädde
100 g choklad
3 st gelatinblad

Skär chokladen i mindre bitar. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten (läs på förpackningen om du är osäker).

Koka upp grädde. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och lägg i dessa i grädd- och chokladblandningen. Rör till gelatinbladen löst upp sig.

Häll upp i portionsskålar och låt stelna i kylen 2-3 timmar före servering.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu