Varm choklad i nytt format

Något som är fantastiskt gott i vinterkylan är en kopp varm choklad. Men varför inte göra det lite roligare? Varm choklad i tryffelform eller till och med på pinne! Med varm choklad på pinne kan man dessutom variera sig lite mer än bara oboypulver och mjölk. För två år sedan så bloggade jag om att göra egna chokladtryfflar, varm choklad på pinne följer nästan samma recept, det är mest tillvägagångssättet som skiljer sig litegrann.
 
Varm choklad på pinne
300 g mörk choklad av god kvalité
2 dl vispgrädde

Finhacka chokladen. Värm grädden tills den nästan kokar. Häll i den finhackade chokladen och rör om tills det är en jämn smet. Om det behövs så värm den lite mer under tiden du rör, men var väldigt försiktig. Häll sedan upp smeten i en form som är klädd med folie eller bakplåtspapper. Nu skall smeten vila i kylskåpet i 1-2 timmar, tills konsistensen är lagom hård. Skär i stora bitar och stick i en pinne i varje. Eller låt dom vara i fyrkantiga bitar bara, det gör man som man själv vill. Man kan även använda små pralinformar för att få ovanliga former på sina små godsaker. Dessa håller i kylskåpet i cirka en månad, om dom räcker så länge
 
När man vill ha en kopp varm choklad så värmer man upp en kopp mjölk och tar sedan sin chokladpinne och rör runt med den i mjölken tills all choklad har smält och blandats ut i mjölken.
 
Vill man så kan man smaksätta sin varma choklad, extra kul blir det att ge bort ett set med olika smaker som en present.
 
Förslag:
Använd en polkakäpp istället för en pinne och täck gärna tryffeln i mintsocker (socker blandat med pepparmyntsolja och gärna lite karamellfärg). Polkakäppen smälter långsamt ner i chokladen när du gör i ordning den.
 
Rulla tryfflarna i snabbkaffe pulver innan du sätter i pinnen, varm choklad med kaffesmak är något som många gillar.
 
Gillar du chilli? Blanda chilipulver med florsocker eller kakao och rulla tryfflarna i det innan du sticker i pinnen.
 
Marshmallows i varm choklad är något av det godaste som finns om du frågar mig. Tryck fast minimarshmallows på tryffeln eller trä på en stor marshmallow på pinnen innan du sticker in den i tryffeln.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu