Krans av julgranskulor

Jag hade tänkt ge er en ordentlig, fotad steg för steg beskrivning. Men jag glömde bort att fota under tiden jag pysslade för jag var så inne i pysslet. Så kan det gå. :) Tur att det här är ett pyssel som är relativt enkelt att beskriva i text.
 
 
 
Det man behöver är fiskelina, ståltråd (och tång/tänger för att kapa ståltråden osv) och en hel hög julgranskulor. Till min krans gick det åt cirka sjuttio julgranskulor i olika storlekar. Jag hade en hel del hemma som jag köpte i mellandagarna för något år sedan, man får passa på när butikerna rear ut sitt julpynt! Jag var dessutom på en second hand-affär och köpte några fler för att komplettera med flera större kulor.
 
Att tillverka själva kransen är väldigt enkelt. Ta en lång bit fiskelina, trä upp alla kulorna på den. Knyt en stark knut som håller ihop cirkeln av julgranskulor. Ta sedan ståltråden och forma en cirkel, knyt fast ståltrådscirkeln tätt mot fiskelinegirlangen. Använd gärna fiskelina till det med då den är nästintill osynlig. Om man lägger ståltråden nära fästena så kommer den att döljas nästan helt av julgranskulorna.

Använder man bara lite större julgranskulor så kan man trä dom direkt på ståltråden, men jag ville ha lite mindre också för att få en, i mitt tycke, mer intressant krans. :)
 
Vill man inte göra en krans så kan man göra en fin girlang att hänga upp någonstans.
 
 
Ett annat tips är att om man vill hänga upp en krans på en dörr inomhus, som jag har gjort här på min städskrubb, så kan man sätta upp en krok på insidan av dörren och hänga kransen med ett fint sidenband. Då finns inga fula märken kvar på framsidan när man tar bort kransen. Jag har en "över dörren hängare" som hänger på insidan av städskrubben så jag hängde den helt enkelt där. Annars fyller en spik eller upponed vänd krok samma funktion. :)

Kommentarer
Postat av: sarajessica

Den där blev sjukt fin! :D Och så mycket bättre med fiskelina än att försöka limma dem med limpistol som jag sett nån göra, huu.

2012-12-06 @ 17:38:09
URL: http://crossmenot.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu