Bildbomb från Wik

Låt oss börja från början, jag är ingen proffsfotograf, tvärtom så är jag ganska kass på att fotgrafera. Jag hoppas att ni ändå kan få en liten aning om stämningen och den underbara miljön och alla vackra saker som mina kurskamrater har gjort under dessa tio underbara dagar. Varning redan nu för att det här är det längsta inlägg jag har publicerat i den här bloggen hittills. Som vanligt kan ni klicka på bilderna för att få dom större. :)
På dom första tre bilderna så försöker jag ge er en liten överblick över hur vävstugan ser ut. Vävstugan ligger tillsammans med alla andra konstataljéerna i ett ombyggdt gammalt stall, det syns bäst från utsidan, inuti märker man det nästan bara på den ibland märkliga planlösningen, förutom i vävstugan där dom fina stolparna finns kvar. Stallet är dessutom ritat av en känd svensk arkitekt, nämligen Ivar Tengbom och kallas därför för "Tengboms ateljéer" eller "Tengbomska". Det är lite lustigt att tänka på att en man som ritat kyrkor och ambassader även har ritat ett stall. ;) På fjärde bilden kan ni se gårdsplanen i mitten, stallet är byggt som ett kantigt U. :)På kursens andra dag var det färgningsdags. Det är jättekul att färga med batikfärger, jag färgade både lingarn och tyg som ska bli trasor för framtida projekt. Bettan färgade en matta som hon hade vävt, utöver det så exprimenterades det med massor av olika färgblandningar för att kunna få till dom mattor som man drömde om. På bilderna här ovan är det mest Bettans och mina saker.Skyddsutrustning är viktigt när man håller på med kemikalier! På första bilden ser ni diskhandskar på tork, tyckte att det såg så lustigt ut. :) De andra fyra bilderna är från när jag, Bettan, Anna-Clara och Sara var och färgade lite extra på kvällen. Jag färgade röda nyanser, men färgbadet var helt grönt. Det är spännande att plocka upp tygerna ur färgbadet och se dom oxidera, det är då dom får den rätta färgen, ibland blir det som man tänkt sig och ibland får man färga om. :)Nu kommer vi till det roligaste och tråkigaste. Kursens avslutning! Såklart är det tråkigt att kursen är slut, men kursen avslutas med en liten utställning där man får se vad alla har gjort, vilket är otroligt kul!
Första bilden: Inga hade vävt massor av saker. En liten väggbonad med slarvtjäll, en grön matta i rosengång, en "trasdyna" till kökssoffan i blått och en väska. :)
Andra bilden: Åsa är riktigt duktig på att väva! Åsa är synskadad och helt blind, men jag skulle vara imponerad av hennes vävar även om hon kunde se. I år hann hon med två mattor och två väskor. :) I bakgrunden ser man Tinis del av utställningen, tyvärr fick jag ingen bra bild på henne.
Tredje bilden: Anna-Clara hade aldrig vävt förrut och lyckades hinna med två mattor och två små dukar. :)
Fjärde bilden: Här har Elisabeth och Gittan (som inte fastnade på bild) vävt, dom satte upp två gemensamma vävar så att båda kunde väva varsin pläd och varsin matta.


Första bilden: Birgitta vävde en helt fantastisk rosengångsmatta och en väldigt vacker väska, även den i rosengång.
Andra bilden: Helena och Anne-Katrine satte också upp två gemensamma vävar för att väva varsin pläd och varsin matta.
Tredje bilden: Bettan ville experimentera mycket på kursen, speciellt med färg. Hon har gjort varptryck, tryckt på färdig matta, gjort inslagsikat och provat några nya material och tekniker. :)
Fjärde bilden: Här ser vi Saras del av utställningen. Hon experimenterade med linvarp och vävde bordstabletter och väskor.Första bilden: Här ser vi Sara visa upp en av väskorna där hon har använt videoband och olika garner som inslag.
Andra bilden: Viola hade heller inte vävt förrut och ville prova att göra flera olika småsaker, hon hann väva en jättefin väggbonad, en löpare, en papperskorg, en minimatta och en liten sittkudde.
Tredje bilden: Helena var gravid och vävde en fin matta till barnrummet, en matta som hennes mamma skulle få, en löpare och ett tufft armband.

Nu tänkte jag visa några av mina favoriter från kursen!


Första bilden: Helenas pläd som hon vävde med garn som hon växtfärgat med vass, älskar rutmönstret av randig varp och randigt inslag. :)
Andra bilden: Helenas lilla inanför-dörren-matta, garnmattor är så vackert och här är det mattlin och rep i en underbar kombination.
Tredje bilden: Anna-Claras matta som består av bara jeans. Fem par slaktade byxor blir en rejäl matta, gillar att den är grov och lite vild.
Fjärde bilden: Ett av Bettans experiment. Cyckelslang och trasor i inslag och ryaknutar av cykelslang och papperssnöre.


Första bilden: Ingas fina "trasdyna" i rosengång, med olika trasor (bland annat jeans) och sisalrep.
Andra bilden: Ingas fina väska i bubbelplast!
Tredje bilden: Helenas superhäftiga armband, vävt i tunnatunna remsor av fejkskinn och jeans.
Fjärde bilden: Mattan till Helenas mamma som hon vävde, gillar panamaränderna!
Femte bilden: Bettans färgningsexperiment, färgat på en färdigvävt matta med batikfärger.
Sjätte bilden: Bettans experiment med varptryck (dom svarta "skuggmåsarna") och att trycka på färdig vävt (dom vita måsarna), häftigt och inspirerande, måste prova varptryck i framtiden!Första bilden: Bettan vävde ryssväv och la in remsor av tovade klädesplagg.
Andra bilden: Tini vävde traskuddar och plockade in små bitar av fårfällar.
Tredje bilden: Tini skulle väva tre kuddar och på den andra hade hon fått flyt på det där med inplockningen och gjorde ett fint hjärta.
Fjärde bilden: Och på sista kudden gjorde hon en söt katt! :) Riktigt häftigt och kul att kuddarna passar så bra ihop och ändå är så olika.
Femte bilden: En av Saras väskor, även den med videoband och garner i linvarp.Första och andra bilden: I början av kursen hade Åsa med sig och visade sakerna som hon vävde på kursen förra året. En matta med matchande kuddar till och en liten pianostolsdyna.
Tredje och fjärde bilden: Ulla hade med sig och visade häftiga dörrmattor som hon hade vävt av tidningspapper.

Nu undrar ni säkert hur man orkar med en sån här kurs. Det underlättar såklart att ha världens bästa fröknar, Rosemari och Eva!Och sen hjälper det såklart att vara i en otroligt vacker miljö med trevliga människor!Första bilden: Snygg text i parkbänk.
Andra bilden: Utsikt från färgeriet.
Tredje bilden: På väg från vävstugan.
Fjärde bilden: Wiks slott.
Femte bilden: Wiks slott.Första bilden: Utsikten över parken mot Wiks slott när man går från vävstugan.
Andra bilden: Utsikten mot mälaren när man går över gräsmattan till matsalen.
Tredje bilden: Wiks slott sett från gräsmattan utanför matsalen.
Fjärde bilden: Fin lyktstolpe utanför skolhuset.
Femte bilden: Skolhuset.

Första bilden: Skolhuset.
Andra bilden: Ett av elevhemmen.
Tredje bilden: Elevhemmet som dom väverskor som bodde kvar bodde i.
Fjärde bilden: Porten in, "vårat" elevhem har det bott kamelälskare i, fanns massor av kameldekorationer i allrummet. :)


Om någon av er faktiskt har orkat läsa ända hit så kanske ni har lagt märke till att jag inte har visat upp vad jag har gjort för något under kursen. Har jag sovit bort hela kursen? Är jag missnöjd med det jag har gjort? Absolut inte något av dom! Jag har varit väldigt effektiv och är väldigt nöjd. :) Däremot så tänkte jag spara med att visa upp sakerna tills allt är monterat och klart. :) Så ni får hålla er till tåls ett tag till, men tjata gärna på mig om jag drar ut på tiden för länge. ;)
Trackback

Follow Pleu