Ljusdekorering


Hej alla gamla och nya bloggläsare. Lite extra hej och välkommen till dom som kommer från pysselstaffeten och Eddy så klart. :) Har ni märkt hur fort den här hösten går? Eller är det bara för mig? Det är hur som helst snart dags för advent och att har man dekorerat sina egna fina adventsljus så ser man lite extra fram emot att få tända dom, i alla fall så gör jag det. :) Efter inlägget har jag gett er lite inspiration på andra sätt man kan göra, och om ni blir inspirerade att dekorera adventsljus så får ni gärna visa mig hur ni har gjort genom att länka till era bilder.Jag har använt:
Bivaxkakor
Vass kniv och skärbräda
Måttband
Pepparkaksform
"Ljuspenna" dvs flytande vax (finns att köpa på de flesta hobbybutiker)
Färdigköpta ljus att dekoreraVi börjar med att mäta hur högt ljuset är samt vad det har för omkrets och skära ut en bit ur vaxkakan som är drygt en halv centimeter längre än ljusets är runt om. Använd sedan pepparkaksformen för att ta ut ett hål där du vill ha det, ungefär mitt i vaxbiten troligen.Linda vaxkakebiten hårt runt ljuset och tryck till ordentligt vid den överlappande kanten på baksidan. Jag gjorde fyra stycken såna här ljus och använde sedan "ljuspennan" för att skriva siffror i hjärhålet. Observera att det flytande vaxet måste torka i 24 timmar innan du tänder dina ljus och att det är jättelätt att råka kladda till det under torktiden, så håll torkande ljus borta från barn och husdjur! Å andra sidan så om olyckan är framme och dekorationen blir utsmetad så brukar det vara ganska lätt att torka bort all dekoration och sedan göra om, men det är inte speciellt roligt och har vaxet börjat torka så är det försent, så det är bättre att inte kladda. ;)Så här blev sen mina ljus. När jag har rotat fram skålarna dom ska stå i så kanske ni får ett snyggare "gruppfoto", men det blir kanske inte förrän om några veckor. ;)Här ser ni två andra varianter på ljusdekorering jag gjorde. Adventsljuset där man måste elda för att komma ner till nästa siffra gjorde jag med en remsa av en dekorationsvaxplatta och en guldfärgad ljuspenna, det ska nog min farmor få, hon gillar blått. :) Det lilla dekorerade ljuset är hjärtat som jag stansade ut när jag gjorde mina adventsljus, jag försökte fästa det på det andra adventsljuset men det gick inte bra alls, för att kunna fästa bivaxplattorna såhär så behöver ljuset ha lite struktur och inte vara sådär blankt som billigare blockljus ofta är. :)

Det var allt för mig just nu, men oroa er inte, jag kommer tillbaka med ett till pysselstaffetsinlägg i december, och lite andra inlägg imellan dess. :) Imorgon är det Lindas tur att visa oss ett spännande pyssel i pysselstaffeten, undrar vad det kan tänkas bli? :)
Trackback

Follow Pleu