Hur man gör fina nålar!

En fin anslagstavla behöver fina nålar. Och att nåla tråkiga sömnadsarbeten blir också roligare om man har tjusiga nålar till sin hjälp. Idag ska jag därför visa er hur man kan göra fina nålar!Till det här pysslet behöver du: Vanliga knappnålar, superlim med smal pip, en handduk eller annan tygbit och såklart pärlor i olika storlekar och former (obs, ska du ha pärlor med stora hål i så måste du komplettera med små seed beads för annars kommer pärlorna bara att ramla av nålen).Häng handduken/tygbiten någonstans där den får hänga ifred och inte ramlar ner. Jag hänger den över bordskanten med en tyngd på den uppepå bordet och sitter sedan på golvet och pysslar. En annan variant kan vara att t.ex. nypa fast den i en kjolgalge som du sedan kan hänga undan under torktiden. Nästa steg är att trä upp pärlorna på nålarna så som du vill ha dom. Här har jag valt att använda små blomformade pärlor med olikfärgade seed beads i mitten som ni kan se. Efter att du har trätt upp pärlorna på nålen så nålar du fast den i din handduk/tygbit.Sista steget är att dutta på lim på pärlorna. Se till så att det hamnar ordentligt i hålet, det kan behövas några droppar för att limet rinner ner i pärlan, men det är bara bra! Kladda på med limet tills det känns bra helt enkelt, men akta dig för att limma fast pärlorna eller nålarna i handduken/tygbiten! När du har limmat så är det bara att vänta. Låt limmet torka ordentligt, minst en fem timmar i alla fall! Efter det är dina nålar klara att sätta upp på anslagstavlan eller nåla tråkiga långa fållar med. ;)

Creds och stort tack till Myntan för tips, inspiration och hjälp!

Mönsterorganisering!

Har du mönster som du ofta syr av så kan det vara jobbigt att gång på gång klippa ut mönsterdelarna eftersom dom inte håller för alltid utan lätt trasas sönder. Jag har någon gång gjort mönsterdelar i skräptyg, men dom lyckas alltid hamna på vilovägar i och med att dom ser ut som vilken annan tygbit som helst. Alla såna där problem ska vi råda bot på idag!

Till det här projektet behöver du byggplast eller annan stadig plast. Byggplast kan vara svårt att få tag i om man inte känner någon som håller på och renoverar eller jobbar med att bygga hus. Då får man ge sig ut på jakt efter stabila sopsäckar (Ni vet, den oprassliga sorten. Dom är ofta blåa.) att klippa upp istället, det fungerar minst lika bra! Dessutom så behöver du en overheadpenna eller någon annan form av permanent tuschpenna.Börja med att lägga ut plasten på golvet och rita av ditt mönster med en overheadpennan. Klipp ut efter linjen du just har ritat.Anteckna på mönsterdelarna hur många av varje mönster del det ska vara, vilken storlek det är, om delarna ska förlängas åt något håll osv. Saker som är bra att komma ihåg helt enkelt! Ett förslag är också att om man har ett mönster som innehåller många mönsterdelar; skriv till exempel "Klänning A" på alla mönsterdelar som hör till det plagget, nästa klänningsmönster du klipper ut i plast får då bli "Klänning B" osv. Allt för att inte råka blanda ihop dom. :)När du har klippt ut och antecknat allt på dina mönster delar kan du enkelt vika ihop dom och lägga dom i en plastficka för att sedan samla alla dina mönster i en pärm! Förslagsvis så lägger du även i en kopia av sömnadsbeskrivningen på dom mönster där du har och/eller behöver en sån, samt en lapp där det står vad det är för plagg och kanske en liten bild av plagget. Antingen handritad eller ett foto av det färdiga plagget.

Nu har du ett mönster (och snart ett mönsterarkiv) som håller för många användningar! :)

Ta reda på krympmån på ett tyg!

Ibland när man köper tyg på loppis eller liknande (eller rotar fram ett tyg som legat långt bak i gömmorna länge) så kan det vara svårt att veta om tyget är tvättat eller inte, om det kommer att krympa och i så fall hur mycket. För att enkelt ta reda på det så klipper du en bit av tyget (cirka 10 gånger 10 cm), sedan lägger du din lilla tyglapp på ett vanligt papper och ritar av konturerna, rita även ett streck med en permanentpenna på både tyget och papperet som du kan använda för att kolla så att tygbiten ligger åt rätt håll. Sedan kan du tvätta din tygbit eller fuska och bara doppa den i vatten som du har kokat upp i vattenkokaren. När tygbiten sedan har torkat så kan du mäta den mot din pappersritning och se hur mycket den har krympt, dessutom så kan du jämföra hur provbiten känns jämfört med det större tygstycket. Vill man så kan man dessutom räkna ut hur många procent tyget har krympt, men det här är ingen matteblogg så det tänker jag inte förklara här. ;)

Nu vet du om du vågar köra hela tygstycket i tvättmaskin eller om du hellre ska handtvätta det, och dessutom så vet du hur stort du kan förvänta dig att tyget är efter tvätt! :)


Snygga till din anslagstavla!

Har du en tråkig anslagstavla? Som bara blir ännu tråkigare av att du sätter upp dina viktiga papper på den? Det ska vi lösa nu!Först och främst så behöver du en vanlig tråkig anslagstavla, min heter Chris och är köpt på Ikea för så länge sen att den inte finns där längre. Däremot så är deras anslagstavla vid namn "Väggis" för 39 kronor i princip samma produkt. ;)Sedan målar du ramen med två lager hobbyfärg. Jag är uppenbarligen inte så bra på att fota mitt pysslande, vilket delvis beror på att jag sällan pysslar i dagsljus. ;) Färgen jag använde heter "Vickys Hobbyfärg", men vilken färg som helst som fäster på vanligt trä funkar. Vill man kan man måla korken också, men det kände inte jag för.Nu är det dekoreringsdags! Med hjälp av Quick Glue (snabbtorkande lim) och Super Glue Loctite (snabbtorkande superlim) så limmade jag fast sidenband, små nitar, bubble stickers (som inte fäste tillräckligt bra själva) och paketrosetter! På baksidan så limmade jag fast två öglor av vaxad bomullssnodd som ser ut som tunn lädersnodd, för att kunna hänga upp anslagstavlan i.En liten detaljbild på min dekoration. Men se det bara som ett tips, limma på vad du vill ha på din tavla. Det är bara fantasin som sätter gränser! Glitter, stenar, pärlor, små gosedjur, eller kanske vill du göra dina egna dekorationer av fimolera eller nabbipärlor osv. allt kan i princip limmas fast på anslagstavlan som dekoration, akta bara så att den inte blir för tung!När vi har fixat en sån här snygg anslagstavla vill vi såklart ha lite snygga nålar att matcha den med, men det får ni instruktioner på i ett annat inlägg. :)Och så en liten bild på min anslagstavla, upphängd och klar och med några viktiga lappar uppsatta. ;)

Utmaningsuppdatering 5

(Ett inlägg undantaget från temat!)

12 timmar var nog en väldigt snäll gissning från min sida också. Min nya gissning efter att ha broderat svart i en halvtimme är nog närmare 20 timmar. ;)

Men det kommer att bli riktigt snyggt när det blir klart, det är jag säker på!

Tema!

Dom närmaste inläggen kommer att vara i kategorin "Tips, Trix and Tut's"! Nu ska vi lära oss saker. :)

Vi får se hur många inlägg det blir, men minst en tre-fyra stycken i alla fall. :)

Handbroderade yllepåsar

En annan sak som jag sydde inför lajvet var yllepåsar att ha till försäljning. Tyvärr var det inte alltför många som nappade på det erbjudandet men det var i alla fall kul att sy dom. :) Dessa påsar passar både till lajv eller till den som bara vill ha en snygg förvaring för småsaker.

Den första påsen är sydd i blått ylle, den är fodrad med oblekt lakansväv och har ett mönster som är sytt i senapsgult bomullsgarn. Stängningssnodd i matchande garn. Bild på både framsida och baksida.Den här påsen är en riktig liten sötnos. Sydd i mörkbrunt ylle och broderat med senapsgult bomullsgarn. Baksidan är tom. Stänges med hjälp av vaxad bomullstråd (liknar tunn lädersnodd).


En personlig favorit. Sydd i grågrönt ylle och med broderier i grönt ullgarn. Broderierna snirklar sig upp några centimeter på baksidan också. Stänges med hjälp av vaxad bomullstråd (liknar tunn lädersnodd).


En påse sydd i mörkgrått ylle med broderi i grönt ullgarn. Mönstret går hela vägen upp på baksidan. Stänges med hjälp av vaxad bomullstråd (liknar tunn lädersnodd).


Och den sista påsen är även den sydd i blått ylle, den är fodrad med oblekt lakansväv och har ett mönster som är sytt i senapsgult bomullsgarn. Stängningssnodd i matchande garn. Bild på både framsida och baksida.


Och ja, dom är fortfarande till försäljning. Jag har inte satt några fasta priser utan ni får erbjuda mig vad ni tycker att det är värt. Är ni intresserade av mått osv så går det såklart att ordna, lämna bara en kommentar här med en mailadress där jag kan nå dig så löser vi det!

Medeltida sömnad

I slutet av oktober förra året var jag på ett lajv där jag och Trollis spelade sömmerskor, med oss hade vi dessutom varsin make. Innför lajvet så sydde jag massor av saker som jag inte har visat upp här än, så jag tänkte ta det lite i omgångar. :) Vi börjar såklart med något som jag tycker bör ses som sömmerskors standardutrustning. Lajvar man sömmerska så ska det såklart synas tycker jag, så allt i det här inlägget är 100% handsytt! :)

(Obs! Bilderna är klickbara och information finns om du scrollar ner lite.)
På den första bilden ser ni en bältesväska. Den är lite knölig för den har blivit använd några gånger, jag ska fodra den med linne och stadga upp den med en läderbit mellan fodret och yttertyget, men det blir ett senare projekt, när jag orkar. :) Brodyren på locket är gjord med växtfärgat garn.

Bild två föreställer en nåldyna (dom silvriga små prickarna i vänstra hörnet är nålar som sjunker ner till botten tyvärr), på den har jag frihandsbroderat lite krumelurer och gjort en applikation i form av en annan ylletygsbit.

Bild tre och fyra föreställer olika sidor av samma sak, det absolut viktigaste att ha som sömmerska, en bra nålförvaring! Eller ett nålbrev som det heter. :) Jag stadgade upp mitt nålbrev med läderbitar, det funkade riktigt bra och jag är väldigt nöjd. Nålbrevet är sytt helt på frihand och det enda jag är missnöjd med är att motivet på baksidan liknar en bilbana. ;P Dock så ska jag någon gång orka sy på en knapp och en knappögla för att kunna stänga mitt nålbrev ordentligt (likadan knapp som på bältesväskan), men det hade jag inte möjlighet att göra när jag sydde nålbrevet och sen dess har det inte blivit av. Någon gång om inte alltför lång tid ska jag sy ett till nålbrev och då planerar jag att fota dom olika stegen och göra en tutorial. Men det kan ta ett tag innan det blir. :)


Stickat bälte

För en vecka sen konstaterade jag att det där med att jag inte kan sticka, det var nog en lögn. Nu när jag har insett att jag kan sticka så flyger tusen stickidéer genom mitt huvud. På onsdagar så går jag i en hobbygrupp, jag började i gruppen nyligen och sa att jag inte hade stickat sen farmor försökte lära mig när jag var tio eller så, men att jag gärna ville kunna. På hobbygruppens träffar så håller jag på med ett par muddar, men inte kunde jag nöja mig med att bara sticka en gång i veckan!

Här nedan ser ni bilder på mitt första färdiga stickprojekt, ett rött bälte i rätstickning, stickat med garnet Alaska från Drops. Ett mysigt garn i 100% ull, jag använde stickor sex och la upp femton maskor, sen stickade jag på tills det räckte runt min midja och maskade av. Sen sydde jag dit knapparna och insåg att jag inte hade något bra band att göra knappöglor av och att jag nog inte ville göra en snodd av garnet, jag fick för mig att det var en bra idé att virka knappöglor. Det var inte helt ultimat, en snodd hade nog blivit snyggare, men mest för att jag inte kan virka. ;)Det är himla tur att jag har förtidsbloggat massor av inlägg åt er för mitt nästa stickprojekt kan nog bli en riktig långkörare. :P

En rundtur i mitt pysselhörn

Så, för någon vecka sedan så gjorde jag en rejäl sortering och städning i mitt och sambons pysselrum. I hörnet som är mitt pyssel-/datorhörn. Här nere kan ni se hur tjusigt det blev i min bokhylla. :)

På första bilden ser ni mina pysselböcker och kokböcker, det är en del böcker och minst en tredjedel är nog inköpta under det senaste året! Däremot så betalar jag ytterst sällan över 40 kronor för en pysselbok som jag främst kommer att ha som inspiration, dom flesta av mina böcker är reaböcker, second hand eller helt enkelt köpta på Tradera. Håller man bara ögonen öppna kan man hitta riktigt bra böcker för nästan inga pengar alls. :)

På bild två kan vi se min ofantliga samling av Hembakat-pärmar, som tur var så är den samlingen komplett nu. ;)

Om ni undrar över dom otroligt praktiska plastbackarna som man kan skymta på alla bilderna så kommer dom från Ikea och dom heter "Samla", storlekarna ni ser i mina hyllor är: 5 liter, 11 liter och 22 liter. Dom tre minsta helt enkelt. Sjukt praktiska och extremt billiga. :)
Ljusarrangemang

Är du som jag och älskar att ha jättemånga små ljuslyktor tända samtidigt? Men är lite trött på att det ser så rörigt ut? Om alla ljuslyktor har samma färg så ser det mindre rörigt ut, om du dessutom placerar många ljuslyktor på till exempel en bit av en golvbräda eller något annat värmetåligt underlag så känns det inte lika rörigt. :)

Jag har en fallenhet för rött, så jag har en klunga av röda ljuslyktor på soffbordet i pysselrummet, för att göra det ännu mindre rörigt (och lättare att flytta vid behov) så står dom på en överbliven brädbit från när köksgolvet lades in i lägenheten. Snyggt och praktiskt!


Utmaningsuppdatering 4

Ojojoj, nu händer det grejer. Hittills har jag setat nio timmar med min broderiutmaning och nu är själva texten klar! Jag har dessutom passerat den andra gissningen, som var på åtta timmar och kvar är bara tre gissningar, en på tio timmar, min egna på tolv timmar och min pojkväns på aldrig. ;)

Jag tror fortfarande att det kommer ta tolv timmar, även om jag bara har gjort drygt hälften av mönstret, nu är det ju bara bakgrunden kvar och det går ju ganska lätt och fort. Hoppas jag. Dock måste jag köpa svart garn för jag har slarvat bort mitt svarta garn som jag brukar brodera med. Mycket klantigt.

Som om det inte räckte med att det händer grejer på mitt broderi, det händer grejer här på bloggen också! Blogg.se har en mycket praktisk funktion där man kan skriva inlägg och bestämma vilken tid dom ska postas. Jag föredrar bloggar som uppdaterar med en relativt jämn frekvens, så istället för att posta massor av inlägg på en gång nu när jag har haft tid och lust att blogga (idag och igår) för att det sedan ska bli en två månaders paus tills jag har lust nästa gång så har jag ställt in så att ni kommer att få njuta av uppdateringar hela februari! Ungefär varannan dag kommer det att komma nya inlägg att se fram emot, spännande va? :)

För att vara säker på att ni inte missar några av mina uppdateringar så kan ni alltid följa mig på Bloglovin ett mycket praktiskt verktyg för bevakning av bloggar. :)

Intervju (Bloggutmaning)

Söta Jessie (hon har även en kreativitetsblogg och ni kanske minns hennes nickname härifrån) utmanade mig i sin blogg, utmaningen bestod av att svara på en del frågor om sitt bloggande. Normalt sett så "antar" jag inte utmaningar i den här bloggen eftersom många utmaningar är löjligt privata och inte passar in i en ämnesblogg som den här. Men den här utmaningen bestämde jag mig ändå för att göra, just för att den passar. Men nu ska jag sluta svamla. :P

Hur länge har du bloggat?

Två år och tre månader. Men jag har fört mer eller mindre regelbunden internetdagbok på flertalet communities genom åren, ungefär som att blogga innan bloggar fanns, så man skulle kunna säga att jag har bloggat sen 2003 någon gång kanske? :)

Hur många bloggar återvänder du till regelbundet?

Jag återvänder aldrig till bloggar, om jag hittar en blogg jag gillar så lägger jag till den på Bloglovin på en gång, sen loggar jag in där några gånger om dagen och läser alla nya inlägg sen sist! Helt underbart, speciellt med tanke på att jag bevakar 150 stycken bloggar! (Räknade dom nyss, vissa är i och för sig jätteouppdaterade, vissa är webcomics osv, men ändå.)

Av de bloggar du läser, hur många är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?
Jag är ganska säker på att det är mest ämnesbloggar. Samtidigt som många av bloggarna jag läser balanserar väldigt fint på gränsen mellan ämnesbloggar och dagboksbloggar. Bloggar om bakning och hantverk tenderar nämligen att passa i båda kategorierna. :)

Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Med tanke på att jag driver en ämnesblogg så tycker jag att den här frågan känns lite icke-aktuell. För jag upplever det som ganska svårt att få en vettig bild av hur en människa är från en ämnesblogg.

Har du hittat en gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?
Ja och nej. Det här är en ämnesblogg och det är så jag vill att det ska vara. Jag vill inte att den ska handla om mig, min vardag och mina problem, men ändå vill jag att den ska vara skriven på ett sätt som man upplever som personligt. Jag vet inte riktigt om jag lyckas med det eller inte, det får nog ni svara på! :)

I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse?
Jag bloggar för att min blogg ska kunna fungera som ett stort pysselbibliotek med tips, tutorials och massor av inspiration, för mig och andra människor! Hade jag bloggat hundra procent för min egen skull hade jag antagligen gjort en gigantisk urklippsbok istället, nu bloggar jag för att kunna dela med mig till vänner, bekanta och helt okända! Så jag bloggar nog mest för att hjälpa, sen om jag får bekräftelse och faktiskt får veta att folk gillar min blogg eller har fått hjälp med något av den så gör det mig riktigt lycklig. Så jag bloggar nog i stor utsträckning för att få bekräftelse, men antagligen inte på det sätt som personen som skrev frågan från början tänkte sig.

Har du träffat människor irl, efter att ha träffat dem via bloggen?

Nej, inte än. Men därmed inte sagt att det inte kommer att hända i framtiden. :)

Tror du att det är skadligt för vissa personer att blogga?
Ja, definitivt. Men det gäller mer för dagboksbloggar än ämnesbloggar. Och mer om man har en uppsatt position i samhället (politiker, något jobb som syns i media, "kändis").

Hur ser bloggandets nackdelar ut för dig?

Jag känner mig taskig mot mina läsare om jag inte har uppdaterat på ett tag och kan ibland få lite ångest över att jag dissar er. ;) Och att jag är sjukt trött på min design men för lat för att göra om den. :P

Tror du att du fortfarande bloggar om 2 år?
Ja, definitivt!

Utmanar: Jag utmanar alla som vill göra den, absolut helst eventuella läsare med hantverksbloggar eller andra ämnesbloggar! :)

Gardin!

Idag och igår har jag tillbringat dels med att baka och dels med att sy. :) Vilket har gett resultatet att frysen är proppfull eftersom maten nu trängs med ett par sorters bröd och bullar samt att det sista gardinlösa fönstret i lägenheten har en gardin. :)

Jag blev riktigt nöjd med resultatet, även om vägen dit inte var så rolig. Min symaskin gillar inte att sy i  tunna tyger och trilskades en del med mig, men om man inte kollar så noga på sömmarna så blev resultatet kanonfint tycker jag. Jag tycker att det blev ruggigt snyggt med dom knallröda hällorna till den svartvita gardinen, men om jag skulle tröttna på dom så finns det en kanal att trä igenom gardinstången i också, bara att pressa ner hällorna på baksidan med ett strykjärn så syns dom inte. Multifunctional när den är som bäst! :)Utmaningsuppdatering 3

Det går framåt, sakta men säkert. Jag har inte haft tid att brodera på ett tag, mässbesök, familjebesök och viktiga möten har kommit i mellan, men idag satt jag drygt 1½ timme i alla fall. :) Så det går framåt, sakta men säkert. Just idag har jag jobbat med en sån där riktigt långsam och dryg del av mönstret. Ni vet, när varje grupp av stygn man kan sy i en rad bara består av ett eller två stygn, så att det känns som att det tar tusen år att komma någonstans. Men när själva texten är klar så kommer det i alla fall att gå super snabbt, då är det ju bara bakgrunden kvar och den är ju i stora sjok. :)

Tyvärr måste jag dessutom meddela en mindre rolig nyhet. Jag har börjat få ganska mycket reklamkommentarer från olika håll så nu måste jag hålla en lite hårdare moderering i bloggen. Om erat inlägg inte går att posta så är det antagligen för att det inehåller "förbjudna" ord, jag försöker att hålla det ganska snävt så att jag bara sållar bort dom värsta, så får vi se om det hjälper tillräckligt mycket. :) Självklart så vill jag att bloggen ska vara enkel att kommentera på och jag hoppas att ni fortsätter med att kommentera, jag blir lika glad varje gång jag får en kommentar! Förutom när det är reklam förstås. ;)

Västerås Antik- & Syfestival

Som ni minns så var jag på syfestival i söndags.

Jag har flera saker att säga om mässan, både bra och dåliga.

Jag gillade verkligen lokalen, Bombardiers arena var ett bra val, det var mycket plats att röra sig på med breda gångar mellan utställarna och högt i tak så att det inte blir så kvavt i folkmassan, en välplanerad layout för en mässa helt enkelt. Dessutom så var det noggrannt skyltat och lätt att hitta till både festivalen och dom olika avdelningarna. Information är guld värt!

Angående utställarna är jag däremot mer skeptisk, det kanske hade varit bättre att kalla det för en "Antik och hantverksfestival" eller något liknande, jag är glad att jag har fler intressen än sömnad för hade det varit tyg, band, knappar och nålar jag sökte hade jag nog blivit ganska besviken. Drygt hälften av utställarna var kanske sömnadsrelaterade om man även räknar in alla quiltare. Jag hade förväntat mig flera försäljare av tyger, det fanns en eller två. (Quiltarna räknas inte som tygförsäljare för inte sjutton sätter jag mig och syr gardiner av 40x40 cms lappar!) Det är som sagt tur att jag har andra slöjdintressen också, för jag fick spendera en hel del pengar på billiga pärlor och smycketillverkningsmaterial och var väldigt nöjd med mina inköp.

Priserna i allmänhet var väldigt bra, inträdet var överkomligt och dom flesta försäljare hade riktigt billiga priser! Även om deras varor inte föll mig i smaken så kunde jag ju se att priserna var bra för jag vet ju vad tyg och garn kostar även om jag kanske inte gillade t.ex. färgerna eller mönstrena dom hade till försäljning på mässan. :)

Så även om jag kanske inte riktigt fick vad jag förväntade mig så är jag mycket nöjd med upplevelsen. Det blir nog ett besök nästa gång festivalen hålls också. :)

Betyg: 4/5

Äventyr i helgen

I helgen ska jag ut på äventyr, närmare bestämt så ska jag till Västerås på symässa. All info hittar ni här: Västerås Antik- & Syfestival

Jag, min mamma och min bästa vän (om hon slutar dumma sig med att ha feber) ska åka dit på söndagen. Jag hoppas på massor av inspiration, trevlig stämmning och kanske ett och annat inköp. Självklart så kommer jag att blogga om mässan efteråt. Och för att göra det ännu intressantare så är det en liknande mässa i Uppsala i mars som jag också planerar att gå på. Även den kommer så klart att bloggas om och dom båda mässorna kommer att bli jämförda. Det ska bli kul att se hur pass mycket som är lika/olika mellan mässorna i dom båda städerna. :)

Inredningstips

Trött på att vattna blommorna i fönstret? Eller trött på att damma dom där jobbiga plastblommorna kanske? Eller har du liksom jag konstaterat att krukväxter, oavsett material är för mycket jobb för din förvirrade hjärna att hålla koll på?

Men inte ska väl fönsterbrädan behöva gapa tom bara för att man inte orkar eller vill ha vare sig krukväxter eller plastväxter? Jag tog en hög med fina burkar och hällde upp såna där saker som annars bara ligger nedpackade i lådor i väntan på att bli använda eller bortglömda. Småpryttlar som jag samlar på mig helt enkelt, så som knappar, säkerhetsnålar och burkflärpar. :) Fint sorterade i varsin genomskinlig burk har dom parad på fönsterbrädan. Och jag blir både glad och inspirerad av att titta på dom! Helt perfekt med andra ord.


Min pläd

Det känns som att det var tusen år sedan jag lovade er bild på den här pläden. Riktigt så länge sen var det kanske inte, men snart ett halvår sen iaf. Det här är alltså mitt huvudprojekt från vävkursen jag gick i augusti. En pläd vävd i sicksackkypert med vändning när jag kände för det, dessutom har den breda ränder som är vävda i panama och med ett underbart garn som jag har växtfärgat till inslagen. Ränderna lyser helt grönt när solljuset träffar dom men i mörkret inomhus ser dom nästan svarta ut. Det är en underbar pläd som verkligen byter skepnad beroende på hur ljuset faller.

Jag gjorde dessutom beredningen själv. Trampade omkring barfota i ett badkar med såpvatten och min stackars pläd. Jag var jättenervös, men jag blev väldigt nöjd med resultatet, även om jag kanske borde ha låtit den krympa lite mindre. :)Follow Pleu