VäxtfärgningVi var verkligen effektiva på växtfärgningskursen, 74 olika nyanser blev det av olika växter. Grankottar, granris, björklöv, blåbärsris, daggkåpa, stenlav, lökskal, krapprot, indigo, koschenill osv. :)

Om ni undrar över någon speciell nyans så fråga bara, alla nyanser är markerade, så att jag lätt ska kunna veta vilka växter som ger vilken färg. :)

Kommentarer
Postat av: Marie

sv: jo, men de flesta är väl det idag? Det verkar så när jag kollar runt i alla fall. =)Vill verkligen inte att korten ska bli förstörda, några av dem betyder väldigt mycket för mig. =)Roligt att höra något ifrån dig igen, det var ett tag sen. Har kollat in på din blogg då och då och sett att det inte kommit nya inlägg på länge.

Hoppas du har det bra! =)

2010-07-12 @ 09:34:57
URL: http://pysslerskan.blogg.se/
Postat av: Maija

Hej!

Jag har nyligen fått tag på superbilligt ullgarn. Köpte på mig ett helt kilo faktiskt. Nu tänkte jag inom en framtid ägna mig åt växtfärgningskonsten. En färg jag är särskilt ute efter är en jordnära orangefärg. Alltså, ingen skrikorange, utan snarare brunorange. Har du något tips på hur jag kan framställa den färgen?

2011-02-19 @ 13:12:22
Postat av: Leonora

Maija: Cota är en växt som kan användas till orange. Också lökskal från gul lök blandat med gurkmeja blir en fin orange färg.

2011-09-27 @ 18:41:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu