Växtfärgningsbilder

Jag ber om ursäkt för att jag inte har upptaderat bloggen på länge. Värmen gör att jag inte orkar ta mig för och göra något eftersom jag är ganska känslig för värme. Men här kommer iaf lite bilder från växtfärgningskursen som är fotade av Sofia Ligander, en av dom andra deltagarna.

Den första bilden föreställer när vi gjorde björkavkok i en pannmur, massa björklöv och vatten som ska få koka så att färgen dras ur löven.

Den andra bilden visar när två deltagare hjälps åt att vända ner garn i korshenillbadet med hjälp av käppar. Detta gör man för att ge en jämnare färg åt garnet och minska risken att det blir flammigt.

Bild tre till sex visar massor av det fina garnet vi färgade.

Kommentarer
Postat av: Marie

Tack för tipset, var in och kollade. Tyvärr har de dock fel sorts pärlor där för mig.

De har bara Nabbi-pärlor och det är Hama-pärlor jag ska ha (de är tydligen bättre enligt väldigt många).Panduro är rätt dyra, men som första beställning är de inte så farligt dyra på Hama-pärlorna. Jag får många olika färger till en rimlig summa.Nästa gång jag ska beställa (då jag troligen kommer beställa för större summa också) ska jag dock beställa från ett annat ställe som har större sortiment av Hama-pärlor, men de hade inte allt jag behövde för att starta (som Panduro har).Men tack för tipset! =)

2010-07-14 @ 18:48:53
URL: http://pysslerskan.blogg.se/
Postat av: LIIV - vanlig men unik

coolt :-)

2010-07-14 @ 19:10:43
URL: http://liivahliin.blogg.se/
Postat av: camilla

SV: jag å min joacim ska dit v 31. va de nå speciellt?

2010-07-15 @ 23:27:02
URL: http://camillanatalie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu