NålbindningEn av mina nyare hantverkspassioner är nälbindning, ett fantastiskt hantverk som nästan håller på att dö ut. Jag tycker att det är väldigt tråkigt att något som man har hållit på med i Sverige sedan vikingatiden, alltså innan Sverige ens hette Sverige, håller på att glömmas bort helt! För lite mindre än ett halvår sedan så började jag nålbinda ett par sockor/tofflor, dom är inte färdig "monterade" än dock. Men sen dess har jag gjort en riktigt knalligt lila grytlapp i födelsedagspresent åt min mamma, och nu i helgen så började jag med ett rödbrunt pannband åt mig själv. Men jag ska sluta babbla, ni vill väl hellre se bilder misstänker jag. ;)
Dessutom så vill jag berätta att nästa inlägg kommer att innebära en skojig överaskning för er alla läsare, så ni gör rätt i att hålla ordentlig koll här på bloggen framöver. :)

Kommentarer
Postat av: Gealach

Jag försökte lära mig det för några år sedan, men det gick inte alls, jättesvårt, tyckte jag. Men fint blir det, om man kan! :-)

2010-07-19 @ 07:25:03
URL: http://gealach.wordpress.com
Postat av: Pleu

Gealach: Ja, det tog mig några försök innan jag fick till själva starten så att säga, men när det väl satt så var det ganska enkelt att fortsätta tyckte jag. Sen tror jag iofs att det beror lite på vilken sorts nålbindningsstygn man börjar med att försöka lära sig, det finns ju flera olika sorter. :)

2010-07-19 @ 11:14:53
URL: http://pleu.blogg.se/
Postat av: Leia ♥

Hej hej!

Hur är det med dig?? :)

2010-07-20 @ 19:55:31
URL: http://leiabloggar.blogg.se/
Postat av: inis

Svar: Jo, men tror de ändå kommer upp i samma pris när man ska skicka tillbaka och ha sig.. :(

2010-07-21 @ 22:09:42
URL: http://inamatilda.blogg.se/
Postat av: Marie

snyggt! =)Självklart fortsätter jag hålla koll på bloggen, som alltid. =D

2010-07-22 @ 10:49:25
URL: http://silverscream.blogg.se/
Postat av: Sabrina

Jag stickar, virkar, broderar och syr. Men att lyckas med virkade grytlappar har jag inte gjort sen jag var liten.. Du har en extram talang kan jag säga :) och ett stort tålamod :P

2010-09-28 @ 18:07:14
URL: http://www.metroblogg.se/possimess
Postat av: Pleu

Marie: Tacktack!Sabrina: Nu läste du nog lite för snabbt tror jag, det är inte virkning utan nålbindning! Mycket enklare enligt mig, dock ännu mer tidskrävande. :P

2010-09-30 @ 13:10:13
URL: http://pleu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu