Lite efter (Julskinka)

Japp, nu i mellandagarna får ni ett inlägg i julkategorin. Och som om det inte räckte för att få inläggstiteln "Lite efter" så sitter jag just nu och väntar på att mitt livs första skinkgriljering ska vara avklarad. Japp, jag griljerar min första julskinka ever den 29 december 2010.

Anledningen till detta då? Jo min pojkvän fick en låda julmat i julklapp av sin pappa. Bland annat en färdigkokt skinka. Men en skinka måste ju griljeras för att bli extra mumsig, så med receptet från "Den stora julboken" gav jag mig i kast med uppgiften. Receptet kommer nedan, jag uppdaterar sen med om skinkan blev god eller inte. :)

Griljering av julskinka

1-2 äggulor
2-3 msk senap
3 msk ströbröd
1-2 tsk socker
½ tsk salt

Lägg den kokta skinkan på ett ugnssäkert fat. Rör samman äggulor och senap och bred det på skinkan. Blanda ströbrödet med socker och salt, strö det över så att det fastnar i äggsenapsblangningen. Griljera i 250 graders värme i cirka 10-15 minuter eller tills skinkan fått fin färg.

Observera: När man griljerar en kokt skinka så är den ju redan tillagad, alltså behöver den inte bli varm rakt igenom och det är inget att oroa sig för om den är kall i mitten.

---
Och skinkan blev mumsig. Inget problem alls och det var varken svårt eller några problem under vägen. Enda jag eventuellt kan klaga på är att receptet nog vore bättre till en större skinka än vår lilla 2½ kilos. :) Men nästa jul ska jag nog våga experimentera mer med skinka!
Trackback

Follow Pleu