Chokladtryffel

Äter ni mycket julgodis? Jag älskar julgodis, speciellt goda saker med choklad i. Dom här tryfflarna är så otroligt goda så det finns egentligen ingen anledning att bara äta dom under julen tycker jag. :)

Chokladtryffel (25-35 stycken)

300 300 g mörk choklad av god kvalité
2 2 dl vispgrädde
20 20 g smör

Finhacka chokladen. Värm grädden tills den nästan kokar. Häll i den finhackade chokladen och rör om tills det är en jämn smet. Om det behövs så värm den lite mer under tiden du rör, men var väldigt försiktig. När chokladen har lösts upp så rör du i smöret för att göra smeten ordentligt blank.

Nu skall smeten vila i kylskåpet i 1-2 timmar, tills konsistensen är lagom hårt. Rulla nu små bollar som du rullar i kakao, kokos eller florsocker blandat med lite vanlij socker, allt beroende på vad för smak du vill ha på dina underbara tryfflar.

Se till att förvara dom svalt bara, dom här små läckerbitarna smälter snabbt på tungan.
Trackback

Follow Pleu