Quik Knit / PåtringMin första recension måste ju bli på mitt nuvarande älsklingsverktyg. :) Quick Knit, Knifty Knitter, Easy Knit stickring eller påtring/påtbräda(beroende på modellen) är alla namn för samma verktyg. Vi vet ju alla att kärt barn har många namn. ;)

Jag vet inte om ni fingerpåtade (eller ägde en påtdocka) när ni var yngre? Det här är samma princip, fast fler pinnar bara. Och istället för att bara göra snoddar så kan man göra mössor, halsdukar, filtar och vad man vill. :) Quick Knit finns i olika storlekar för att passa alla projekt. Jag själv äger de fem ni kan se på bilden, alla från Panduro. XL (Gul), M (Rosa), S (Aprikos, numera i trä), XS (Grön) och Rektangulär (Grön).

Det bästa med Quick Knit är att det är enkelt att komma igång. Det tog inte många timmar från det att jag inhandlade min första Quick Knit tills dess att jag hade gjort min första mössa. Det är enkelt att hitta mönster till den. Panduro har en del mönster på svenska till enklare projekt i sin handarbetesavdelning. Vill man ha mer komplicerade projekt att bita i så finns det rätt bra mönster och länklistor till gratismönster här, här och här.

Jag tycker verkligen om Quick Knit. Det är enkelt, det går snabbt och man kan sticka saker utan att behöva kunna sticka. Stickning är ett hanarbete som jag inte riktigt kommer överens med, men stickade saker tycker jag om. Quick Knit löser det här problemet. :)

Det enda negativa jag kan komma på med Quick Knit är att du inte har lika stor valmöjlighet inom garn. Vill du ha ett tätt resultat så måste du ha ett tjockt garn. Du kan fortfarande använda ett tunt garn om du vill, men resultatet kommer att bli glest och "håligt". Trots detta så vill jag faktiskt ge Quick Knit full poäng, för den gör det den är designad för att göra och den gör det fantastiskt bra. :)

Pris: 49-98 kronor styck på Panduro, 169 kr för ett set med fyra stycken på Slöjd-Detaljer.
Betyg: 5/5

Kommentarer
Postat av: Majsan

Nu äntligen har jag läst hela din blogg. Den är inspirerande tycker jag. Risken är att jag kommer ut till dej på kvällarna/nätterna och pysslar jag med...... Nerå jag bara skoja. Jag behöver ju min "skönhetssömn" hehe... Men gissa om jag kommer att ha svårt att hålla i pengarna på julmarknaden i Sätra brunn :-0 Vi hoppas på julstämning och mycket folk....

2008-11-21 @ 16:31:56
Postat av: Linda

Idag kom stickringarna jag köpt på slöjd-detaljer. Tanken var att sonen skulle kunna använda dem som hjälpmedel på slöjden. Jag testade när barnen skulle somna och vips satt jag där med en liten mössa. Gud så enkelt - jag ska definitivt köra mer!

2010-01-05 @ 21:32:27
URL: http://21.appelklyftig.com
Postat av: Gealach

Hittade hit genom en sökning på "Quick knit" - du verkar ju bra på det här, så du kanske kan hjälpa mig räta ut ett litet frågetecken. Jag köpte den avlånga varianten idag och försökte komma igång, men fastnar på en rad i vägledningen. "Den första och den sista pinnen har två garnöglor endast vartannat varv". Hur går det till? När jag lindar ett nytt varv blir det ju automatiskt en ny andra ögla på alla pinnar?

2010-01-22 @ 19:44:46
URL: http://gealach.blogg.se/
Postat av: Annika

Kan någon hjölpa mig med ett mönster till mössa gjord på stickring kommer ej in på panduros hemsida där det ska finnas mönster.

2011-04-19 @ 14:45:01
Postat av: anna

Förstod inte i beskrivningen hur man gjorde hälen, tacksam för tips och råd!

Svar: Jag har bar gjort ett par sockor så jag kan inte hjälpa dig så värst mycket. Det blir dock alltid hål på sidan av hälen som en måste sy ihop, så om det är det som blir fel så är det rätt. Rörigt blev det nu. :P
Pleu

2014-12-28 @ 00:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Follow Pleu